Slováci pocestujú na hokejový šampionát definitívne bez Nagya

SITA
28.4.2015 19:29

Útočník má problémy so svalom v oblasti stehna. Naopak, ako piata posila z NHL sa pripojil k hokejovej reprezentácii Marián Gáborík. Tréner tiež sleduje vývoj v NHL. Sezóna sa skončila pre brankára Haláka.

Nemôže pokračovať v príprave pre zranenie

Slovenský hokejový útočník Ladislav Nagy sa nezúčastní na majstrovstvách sveta v Česku. Oporu Slovana Bratislava nepustí na šampionát zranenie stehna. "Vyšetrenia ukázali, že poškodenie svalu v oblasti stehna je v takom rozsahu, že mu neumožní pokračovať v príprave a štartovať na majstrovstvách sveta," informoval lekár slovenskej hokejovej reprezentácie Ján Grauzel.

Nagy sa zranil v minulotýždňovom prvom prípravnom súboji v Lotyšsku, v prvej tretine si stehenný sval natiahol a v tretej ešte viac poškodil. Podľa lekára ho čaká štvortýždňová konzervatívna liečba. "Operácia nie je potrebná," doplnil Grauzel.

Ostatní v poriadku

Ďalší nominovaní hráči sú momentálne zdravotne v poriadku. Výrazne sa zlepšil aj zdravotný stav brankára Júliusa Hudáčka, ktorý pre problémy s chrbtom nemohol zasiahnuť do minulotýždňového prípravného bloku. "Verím, že bude pokračovať v príprave podľa plánu. Ostatní hráči sú v poriadku, nikto nehlásil žiadne nové zranenia," uviedol Ján Grauzel.

Tréner Vladimír Vůjtek povolal do mužstva pre svetový šampionát namiesto Ladislava Nagya útočníka Třinca Štefana Ružičku, ktorý má za sebou sedemzápasovú finálovú sériu českej extraligy. V utorok pribudol do tímu aj ďalší útočník Třinca Vladimír Dravecký. "Zranenie Laca Nagya sa ukázalo ako vážne, nemôže ísť na MS. Neúčasť každého takého hráča naruší systém a koncepciu. Rátali sme s ním do prvých dvoch formácií. Zranení začína pribúdať - Sekera, Chára, teraz Laco. Skúsení a dobrí hráči z prvých dvoch pätiek nám odchádzajú. Štefan Ružička hral v play-off veľmi dobre. Hodí sa nám do mužstva, potrebujeme praváka," uviedol Vladimír Vůjtek, ktorý počíta s Ružičkom do presilových hier.

Sezóna skončila pre Haláka

Reprezentačný kouč pozorne sleduje aj vývoj sérii v zámorskych súťažiach NHL a AHL. V pondelok sa klubová sezóna po vyradení s Washingtonom skončila pre brankára Jaroslava Haláka. "Chceme sa s ním spojiť . Samozrejme, čakáme aj na to, ako skončí Detroit, kde sú Tomáš Tatar a Tomáš Jurčo," doplnil informácie Vladimír Vůjtek.

N trénera čaká ešte vyraďovanie hráčov z mužstva. Malo by sa tak stať už po stredajšom predpoludňajšom tréningu. Z AHL sledujú zostavovatelia tímu aj Mareka Hrivíka či Martina Marinčina.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok