Hráčom roka v anglickej Premier League je Hazard

TA3
27.4.2015 11:38

Belgičan Eden Hazard z Chelsea sa stal Futbalistom roka v anglickej Premier League. Rozhodli o tom členovia Asociácie profesionálnych futbalistov.

Hráčom roka v anglickej Premier League je Hazard
SITA/AP

Úspešná sezóna

Hazard pred rokom vyhral anketu o najlepšieho mladého hráča Premier League, v ktorej ho tentoraz na tróne vystriedal dvadsaťjedenročný Harry Kane z Tottenhamu.

Krídelníkovi Chelsea odovzdali ocenenie na nedeľňajšej slávnosti v hoteli Grosvenor v Londýne. "Som veľmi šťastný. Vždy som chcel byť raz najlepší. V tejto sezóne som hral dobre a rovnako aj Chelsea. Neviem, či si zaslúžim trofej, ale je to pre mňa dobré. Je to ešte krajšie, ak vás zvolia samotní futbalisti. Osobne mám za sebou dobrú sezónu. Hral som veľké zápasy a dal dôležité góly," uviedol Hazard. Za najlepšiu futbalistku vyhlásili osemnásťročnú Leah Williamsonovú z Arsenalu.

Až šesť hráčov Chelsea v Jedenástke roka

V Jedenástke roka anglickej futbalovej Premier League 2014/2015 dominujú hráči Chelsea. Líder súťaže má v ideálnej zostave podľa hráčskej asociácie až šesť zástupcov. Okrem trojice obrancov Garyho Cahilla, Johna Terryho a Branislava Ivanoviča sa medzi najlepších dostali aj stredopoliari Nemanja Matič, Eden Hazard a útočník Diego Costa. Poltucet hráčov "Blues" dopĺňajú David De Gea z Manchestru United, Philipe Coutinho z FC Liverpool, Alexis Sánchez z Arsenalu Londýn, Harry Kane z Tottenhamu Hotspur a Ryan Bertrand zo Southamptonu. Informácie zverejnil web BBC. 

Ideálna jedenástka Premier League 2014/2015 podľa hráčov súťaže: David De Gea (Manchester United) - Branislav Ivanovič, John Terry, Gary Cahill (všetci Chelsea), Ryan Bertrand (Southampton) - Nemanja Matič (Chelsea) - Alexis Sánchez (Arsenal Londýn), Phillipe Coutinho (Liverpool), Eden Hazard (Chelsea) - Diego Costa (Chelsea), Harry Kane (Tottenham).

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok