V slovenskom derby na Australian Open Cibulková zdolala Rybárikovú

TASR
17.1.2012 06:53

Slovenská tenistka Dominika Cibulková (18. v rebríčku WTA) sa suverénnym spôsobom prebojovala do 2. kola dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne. Nasadená sedemnástka si v úvodnom kole v atraktívnom derby poradila s krajankou Magdalénou Rybárikovou hladko v dvoch setoch 6:3 a 6:1.

V slovenskom derby na Australian Open Cibulková zdolala Rybárikovú
SITA

Cibulková nadviazala na triumf nad kolegyňou zo slovenského fedcupového tímu z vlaňajšieho turnaja WTA v Tokiu, kde potrebovala na víťazstvo tri sety. Jej súperkou v 2. kole bude Maďarka Greta Arnová (92.), s ktorou má priaznivú bilanciu 1:0. V roku 2007 ju zdolala po trojsetovom boji v kvalifikácii na turnaji WTA v americkom New Havene.

O osude prvého setu súboja medzi Cibulkovou a Rybárikovou v Melbourne rozhodol rýchly brejk. Za stavu 5:3 premenila slovenská jednotka pri vlastnom servise v poradí tretí setbal. V druhom dejstve si Cibulková po dvoch brejkoch vybudovala náskok 4:1 a zápas s prehľadom dotiahla do úspešného konca. V siedmom geme využila pri podaní Rybárikovej v poradí štvrtý mečbal. Zverenka chorvátskeho trénera Željka Krajana má už teraz istú prémiu 33.300 austrálskych dolárov a 100 bodov do rebríčka WTA. Cibulkovej doterajším maximom v Melbourne Parku je osemfinále z roku 2009, vlani skončila na úvodnom podujatí veľkej štvorky v treťom kole na rakete svetovej jednotky Dánky Caroline Wozniackej. Rybáriková ani na štvrtý pokus neprešla v singli na Australian Open cez prvú prekážku.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok