Slováci po odovzdanom výkone prehrali s Lotyšmi

SITA TASR
24.4.2015 21:07

Slovenskí hokejoví reprezentanti si v záverečnej príprave na májové MS v Prahe a Ostrave zapísali piatu prehru, v piatok v rámci Euro Hockey Challenge podľahli v Rige domácim Lotyšom hladko 1:5.

Slováci po odovzdanom výkone prehrali s Lotyšmi
SITA/AP

Slováci v zostave už aj s tromi posilami z NHL nezachytili úvodnú tretinu, v nej dopriali zohratejšiemu súperovi príliš veľa priestoru, čoho výsledkom boli tri inkasované góly v sieti Jána Laca, dva z hokejky Janisa Spruktsa. Novozložené slovenské formácie si začali ako-tak rozumieť až v druhom dejstve, no útočníci narážali v koncovke na pozorného Edgarsa Masalskisa.

Naopak, ďalšiu nedôslednosť v obrane hostí potrestal v závere tretiny Roberts Bukarts, ktorý v presilovke zvýšil na 4:0. Slováci sa dočkali gólu až v 42. minúte, keď nahodený puk od Milana Jurčinu skončil aj vďaka cloneniu Richarda Pánika v lotyšskej sieti. Záverečné slovo však patrilo domácemu kapitánovi Kasparsovi Daugavinšovi, ktorý sekundu pred koncom stretnutia efektne premenil nariadené trestné strieľanie a spečatil výsledok na konečných 5:1.


V 24. vzájomnom súboji s pobaltským tímom tak zaznamenali Slováci šiestu prehru, okrem toho dosiahli aj 15 víťazstiev a tri remízy pri celkovom skóre 82:54.
Zverenci trénera Vladimíra Vůjteka majú po siedmich odohraných zápasoch v príprave na konte dve víťazstvá, tri prehry v riadnom hracom čase a dve po nájazdoch. S Lotyšmi si v Riga Aréne zmerajú sily aj v sobotu o 16.00, čo bude pre Slovákov generálka na MS.

Euro Hockey Challenge:
Lotyšsko - Slovensko 5:1 (3:0, 1:0, 1:1)
Góly: 13. Sprukts (Cibulskis, Bukarts), 17. Cipulis (Saulietis, Berzinš), 19. Sprukts (M. Redlihs, Bukarts), 40. Bukarts (M. Redlihs), 60. Daugavinš (z tr. strieľania) - 42. Jurčina (Pánik). Rozhodcovia: Odins, Griskevics - Jakovlevs, Jucers (všetci Lot.), vylúčení: 4:4, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0.
Lotyšsko: Masalskis – K. Redlihs, Jerofejevs, Sotnieks, Galvinš, Cibulskis, Širokovs, Demiters, M. Jass – M. Redlihs, Sprukts, Bukarts - Daugavinš, Džerinš, Darzinš - Cipulis, Berzinš, Saulietis - K. Jass, Abols, Bajaruns - Lipsbergs
Slovensko: Laco – Meszároš, Graňák, Ďaloga, Mikuš, Jurčina, Sersen, Jaroš, Baranka - Nagy, Kopecký, Réway - Tybor, Viedenský, Miklík - Pánik, Bližňák, Bartovič - Sýkora, Surový, L. Hudáček.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok