Trenčín a Senica do finále Slovnaft Cupu

TA3 SITA
21.4.2015 19:46

Futbalisti AS Trenčín hladko zvládli semifinálovú konfrontáciu s hráčmi FK Dukla Banská Bystrica v národnom pohári Slovnaft Cupe.

Na domáce víťazstvo 2:0 nadviazali v utorňajšej odvete triumfom 1:0, gól lídra Fortuna ligy do siete posledného mužstva spomenutej najvyššej dlhodobej domácej súťaže strelil v 30. min Jairo da Silva. Trenčania budú o trofej bojovať s úspešným zo semifinále FK Senica - FK DAC 1904 Dunajská Streda, v ktorom na rozhodnutie nestačilo 180 minút.

Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín 0:1 (0:1)

Gól: 30. Jairo

Futbalisti FK Senica sa po utorňajšej dráme napokon radovali v domácom prostredí z postupu do finále národného pohára Slovnaft Cupu. V rozstrele z 11 m mali proti tímu FK DAC 1904 Dunajská Streda v odvete semifinále "mečbal", ale Hlohovský v piatej sérii nepotrestal Michalíkovo zlyhanie a vzápätí z bieleho bodu neuspel ani Hušek, takže jeden gól od postupu zrazu boli hostia. Tropol však Ljubičič.

V siedmej várke rozhodnutie nepadlo (Pillár, resp. Sesar dali), v ôsmej už áno. Záhorákov poslal do vedenia Kóňa, ktorý v 66. min vyrovnal manko z prvého duelu, a následne sa nepresadil Turňa. Domáci teda napokon nepykali za to, že nevyužili viac ako štvrťhodinovú presilovku po vylúčení Polačeka.

Senica je vo finále druhý raz, premiérovo v ňom bola v súťažnom ročníku 2011/2012 a prevýšila ju Žilina. DAC čaká na finále už dvadsať rokov a bude ďalej.

Seničania budú bojovať o trofej s Trenčanmi, ktorí hladko prešli cez Banskú Bystricu: v semifinálovej odvete u súpera nadviazali víťazstvom 1:0 na triumf 2:0 zo svojho trávnika.

FK Senica - FK DAC 1904 Dunajská Streda 1:0 (0:0), 6:5 na pokutové kopy

Gól: 66. Kóňa

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok