Rusko poprelo plynovú dohodu s Gréckom

SITA
19.4.2015 11:45

Rusko odmietlo správy nemeckých médií, podľa ktorých by mohlo podpísať dohodu o dodávkach plynu s Gréckom. "Nie, dohoda nie je," povedal hovorca Kremľa Dmitrij Peskov.

Rusko poprelo plynovú dohodu s Gréckom
SITA/AP

"Prirodzene, otázka energetickej spolupráce padla. Prirodzene... existuje dohoda na tom, že sa na expertnej úrovni bude pracovať na všetkých otázkach týkajúcich sa energetickej spolupráce. Rusko však neprisľúbilo finančnú pomoc, pretože o ňu nikto nežiadal," povedal Peskov.

Nemecký magazín Der Spiegel citoval predstaviteľa strany Syriza, s tým, že dohoda by pre Atény mohla znamenať obrat. Dohoda s Ruskom by totiž mohla údajne Grécku priniesť do 5 mld. eur. Grécko má v súčasnosti problém dohodnúť sa s veriteľmi na nových úveroch, ktoré by mali odvrátiť hrozbu bankrotu.

Nemecký minister financií Wolfgang Schäuble v sobotu vyhlásil, že by bol šťastný, ak by sa správy magazínu Der Spiegel ukázali ako pravdivé, no zároveň vyjadril pesimizmus. "Nemyslím si, že toto vyrieši problémy, ktoré Grécko má s plnením záväzkov vyplývajúcich z memoranda o porozumení," povedal Schäuble.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok