Messi dal štvorstý gól za Barcelonu

SITA
19.4.2015 09:50

Sobotňajší presný zásah do siete Valencie v 32. kole najvyššej španielskej futbalovej súťaže Primera División bol pre Lionela Messiho jubilejným štvorstým vo farbách FC Barcelona. Argentínsky 27-ročný kanonier pokoril míľnik v 471. zápase.

Messi dal štvorstý gól za Barcelonu
SITA

Rodákovi z Rosaria dal v A-tíme po prvý raz príležitosť 16. októbra 2004 v súboji proti mestskému rivalovi Espanyolu vtedajší tréner prvého mužstva Frank Rijkaard. Messi debutoval vo veku 17 rokov a 114 dní, svoj premiérový presný zásah dosiahol 1. mája 2005 do siete Albacete.

Messi má úctyhodný priemer 0,85 gólu na zápas. V La Lige dosiahol 278 zásahov, v Lige majstrov 75, španielskom Kráľovskom pohári 32, národnom superpohári desať, európskom Superpohári jeden a štyri na majstrovstvách sveta klubov. V sezóne 2014/2015 sa tešil v 46 stretnutiach z rovnakého počtu gólov.

Barcelona v sobotu skórovala proti Valencii v úvode i závere duelu. Už v prvej minúte otvoril skóre Luis Suárez, v nadstavenom čase potom pridal poistku Messi. V tabuľke je Barcelona šesť kôl pred koncom na čele s dvojbodovým náskokom pred Realom Madrid. "Dnes sme mali skvelý štart do zápasu, ale potom sme urobili chyby, pre ktoré sme sa dostali pod tlak. V druhom polčase sme mali súboj viac pod kontrolou. Výhra nás dostala tam, kde chceme byť. Pre nás je to skvelý výsledok. Musím zablahoželať za výkon všetkým hráčom," vyhlásil podľa klubového webu Barcelony jej tréner Luis Enrique.

Medzi hrdinov popoludnia na Camp Nou sa zaradil brankár Claudio Bravo, ktorý v prvom polčase zlikvidoval hosťujúcemu Danimu Parejovi pokutový kop. "Každý deň sa zlepšujem a snažím sa o podobné zákroky ako dnes. Musíte sa dostať do úlohy strelca a zároveň mať aj nejaké pochybnosti. Prekvapujúco to funguje," povedal Bravo.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok