Slováci nestačili v nájazdoch na Bielorusov

TA3 SITA TASR
16.4.2015 19:51

Slovenská hokejová reprezentácia prehrala vo štvrtok v piatom zápase prípravy na májový šampionát v Prahe a Ostrave, keď v košickej Steel aréne podľahla v rámci Euro Hockey Challenge výberu Bieloruska 4:5 po predĺžení a nájazdoch.

Slováci sa už v 13. sekunde ujali vedenia zásluhou Ivana Baranku. Na chvíľu však prišli o asistujúceho Ladislava Nagya, ktorý sa musel otriasť z nepríjemne dohratého súboja. Bieloruská odpoveď prišla už o 49 sekúnd, Kosticyn vyzval Kaľužného a bolo 1:1.

Po sérii nepremenených šancí sa 29 sekúnd pred sirénou tešili opäť hostia po góle Korvyšina. Domácich vyprovokovala k zlepšenému výkonu až Nagyova šarvátka so Stasenkom, keď minútu po nej vyrovnal Ďaloga a po polovici zápasu otočil skóre Miklík. Bielorusi v tretej dvadsaťminútovke dvomi presilovkovými gólmi Stepanova a Demagina naklonili misku váh na svoju stranu.

Na začiatku 56. minúty však zabudli na Podhradského, ktorý šikovne spoza bránky vyrovnal na 4:4. O osude stretnutia rozhodol v samostatných nájazdoch Kosticyn.
Zverenci trénera národného tímu Vladimíra Vůjteka si s rovnakým súperom zmerajú sily už v piatok o 18.00 h v Poprade.

5. zápas Euro Hockey Challenge:
Slovensko - Bielorusko 4:5 pp a sn (1:2, 2:0, 1:2 - 0:0, 0:1)
Góly: 1. Baranka (Nagy, Marcinko), 22. Ďaloga (Miklík), 32. Miklík (Viedenský, Mikuš), 56. Podhradský - 2. Kaľužnyj (A. Kosticyn), 20. Kovyršin (Drozd, Kuľakov), 48. Stepanov (Jefimenko), 51. Demagin (Gavrus, A. Kosticyn), rozh. samos. nájazd A. Kosticyn. Rozhodcovia: Baluška, Kubuš - Gajan, Smrek, vylúčení: 9:5 navyše Nagy 10 min za zhodenie rukavíc - Stasenko 10 min za zhodenie rukavíc, presilovky: 1:3, oslabenia: 0:0, 7045 divákov.
Slovensko: J. Hudáček - Baranka, Podhradský, Mikuš, Ďaloga, Graňák, Čerešňák, Jánošík, Jurčina - Nagy, Marcinko, Sýkora - Tybor, Viedenský, Miklík - Bartovič, Bližňák, L. Hudáček - Cehlárik, Lušňák, Haščák
Bielorusko: Brikun - Korobov, Usenko, Stasenko, Goroško, Lisovec, Ustinenko, Karev - Gavrus, Kaľužnyj, A. Kosticyn - Stepanov, Kovyršin, Kuľakov - Drozd, Kitarov, Demagin - Jefimenko, Volkov, Demkov

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok