Hokejisti Košíc porazili Slovan 4:3

TA3, SITA
15.1.2012 21:58

HC Košice - HC Slovan Bratislava 4:3 (0:1, 1:1, 3:1)

Prvý zákrok v zápase mal bratislavský brankár Konrád v 2. min po nepríjemnej strele Spilara. V 5. min to v presilovke skúšal košický kapitán Zálešák. Pred Hylákom sa v 7. min ocitol osamotený Šatan, ale jeho strela skončila v lapačke. Iba 8 sekúnd potreboval Slovan na to, aby v 8. min využil presilovku. Po peknej prihrávke Bartánusa trafil parádne Švarný - 0:1. V 13. min zachraňoval pred Balážom betónom Konrád. V 18. min mohlo byť vyrovnané: po zakončení Šedu zvonila žŕdka hosťujúcej bránky. V poslednej minúte prvej tretiny bol už Konrád prekonaný, ale aj Zálešákov pokus skončil na žŕdke.

V 24. min Mlynarovičov pokus vyrazil Konrád. Košičania vyrovnali v 27. min. K Draveckému sa dostal vyrazený puk a bekhendom po páde ho poslal do bránky - 1:1. Lipianského pokus v presilovke v polovici stretnutia Hyláka neprekvapil. Bulík mal v 33. min ideálnu pozíciu, no minul bránku. "Belasí" sa opäť dostali do vedenia v 35. min - po zaváhaní Nováka naservíroval Šatan Bulíkovi a bolo 1:2. Ešte v závere druhej tretiny premárnil veľkú príležitosť hosťujúci Hudáček.

V 49. min po presilovke vystrelil Šeda a Miklík spred bránky pohotovo dorážal - 2:2. V 57. min sa Košice dostali do vedenia po najkrajšej akcii zápasu, keď zakončoval Dravecký. V 58. min však Slovan v presilovke vyrovnal zásluhou Švarného. V 59. min zabezpečil víťazstvo "oceliarom" Jenčík, ktorý prekonal Konráda.

HC Košice - HC Slovan Bratislava 4:3 (0:1, 1:1, 3:1)
Góly: 27. Dravecký (Zálešák, P. Bartoš), 49. Michel Miklík (Kolba, Šeda), 57. Dravecký (Zálešák, P. Bartoš), 59. Jenčík (Šeda, E. Piatak) - 8. Švarný (M. Bartánus), 35. Bulík (Šatan, Kukumberg), 58. Švarný (M. Bartánus) 
Vylúčení: 9:10 na 2 min, presilovky: 1:2, oslabenia: 0:0, rozhodovali: D. Konc, Müllner - Snášel, Smrek, 8347 divákov 

Zostavy: 
Košice: Hylák - Homer, J. Tabaček, Šeda, Kolba, Slimák, M. Novák, Martin Chovan - P. Bartoš, Zálešák, Dravecký - Spilar, S. Gron, Michel Miklík - Petruška, Matúš Chovan, Marcel Baláž - E. Piatak, Pašek, Mlynarovič - Jenčík 
Slovan: Konrád - P. Frühauf, I. Ďatelinka, Dobroň, Švarný, Štajnoch, Jerofejevs - Šatan, Kukumberg, Bulík - M. Bartánus, Lipiansky, L. Hudáček - M. Sloboda, M. Macho, Buc - A. Kudrna, Preisinger, M. Bakoš


Miroslav Ihnačák (tréner Košíc): "Celý zápas sme boli lepším tímom. Dobre sme korčuľovali, ale dve tretiny nám viazla koncovka. V treťom dejstve sme však strelili pekné góly. Chlapci ukázali charakter, ako sa bojuje o výsledok.

Štefan Mikeš (tréner Slovana): "Po troch prehrách vonku sme do zápasu išli s tým, aby sme zvíťazili. Do stretnutia sme vstúpili dobre, dostali sme sa do vedenia. V druhej tretine súper zvýšil obrátky, dostával sa do prečíslení. Nám sa v závere duelu podarilo vyrovnať na 3:3, ale v prečísleniach dvoch na jedného sme inkasovali gól. Bol to však dobrý hokej."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok