Skalica porazila Trenčín vysoko 8:2

TA3
15.1.2012 21:53

HK 36 Skalica - Dukla Trenčín 8:2 (3:2, 2:0, 3:0)

Skalica po predchádzajúcich piatich prehrách začala aktívne a v 3. min potrestal Vizváryho vylúčenie Hruška, ktorý po jedenástich sekundách presilovej hry tečoval Pálffyho strelu od modrej čiary - 1:0. O 89 sekúnd viedli domáci už o dva góly, keď puk poskakujúci pred bránkou sa od Šátekovej korčule odrazil do siete. Trenčania sa však nevzdávali a snažili sa dobrou hrou urobiť niečo s domácim náskokom. V 8. min sa presadil Lelkeš, v 14. min našiel Pardavý ideálne Fabuša a ten vyrovnal. Hráči Dukly doplatili na nedisciplinovanosť, necelé dve minúty pred prvou prestávkou sa v presilovke presadil Tibor Višňovský. Ukázalo sa to ako zlomový moment duelu.

Od druhej tretiny prevzali iniciatívu Skaličania a na ľade dominovali. Pomohli im k tomu aj dva presné zásahy Holoviča v druhej dvadsaťminútovke. Trenčania už nedokázali aj napriek snahe výsledok otočiť. Definitívne ich poslal do kolien v 44. min Lušňák, keď využil presilovku tečom Klozovho nahodenia. Na domácich hokejkách bola veľká pohoda, v 53. min už viedli "Záhoráci" 7:2, keď sa presadil druhýkrát v súboji Tibor Višňovský. Na konečných 8:2 upravil v 55. min Lušňák. Skalica vyhrala prvý súboj od 28. decembra, keď na vlastnom ľade zdolala Slovan 10:0.

HK 36 Skalica - Dukla Trenčín 8:2 (3:2, 2:0, 3:0)
Góly: 3. J. Hruška (Pálffy, Šmach), 4. Šátek (Kutálek), 19. T. Višňovský (Pálffy, Obdržálek), 27. Holovič (Šátek), 39. Holovič (Kutálek, Šátek), 44. Lušňák (Kloz, Pálffy), 53. T. Višňovský (Kloz, Obdržálek), 55. Lušňák (T. Višňovský, Obdržálek) - 8. Lelkeš (Sojčík, O. Mikula), 14. P. Fabuš (Pardavý, A. Šťastný) 
Vylúčení: 4:4 na 2 min, navyše: 56. Šátek (Skalica) 10 min za napadnutie hlavy a krku, presilovky: 3:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Goga - Návratek, M. Orolin, 2384 divákov. 

Zostavy: 
Skalica: Tomek - Vyrúbalík, Šmach, Jankovič, Kloz, Magušin, Gula, Srnec - Pálffy, R. Školiak, J. Hruška - Obdržálek, Lušňák, T. Višňovský - Kutálek, Holovič, Šátek - R. Konečný, Klejna, J. Jurík 
Trenčín: T. Hiadlovský - Hlubuček, E. Bednár, Biro, Gabriš, Vizváry, Štindl, Habšuda - P. Fabuš, A. Šťastný, Pardavý - O. Mikula, Sojčík, Lelkeš - Tybor, Gašparovič, R. Tvrdoň - Radulay, Filo, P. Kopecký - Jakúbek

Peter Oremus (tréner Skalice): "Vedeli sme, že tento zápas musíme odohrať zodpovedne a urobiť všetko pre dobrý výsledok. Podarilo sa nám vyhrať, čo ma veľmi teší. Pre nás sú teraz dôležité body. Urobili sme chyby, na ktorých odstránení musíme popracovať.

Dušan Gregor (tréner Trenčína): "V prvej tretine sme dostali úvodný gól prakticky z prvej strely domácich. O druhom góle rozhodol až videorozhodca, bola to diskutabilná situácia. Nezvládli sme záver prvej, ale aj druhej tretiny. O našej prehre rozhodlo väčšie množstvo individuálnych chýb. Podľa mňa sme si tak vysoko nezaslúžili prehrať."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok