Po nálete vládnych síl v sýrskom Aleppe zahynulo deväť ľudí

TASR
12.4.2015 18:16

Uvedené nálety prišli deň po tom, ako si boje medzi vojakmi sýrskeho prezidenta Asada a povstalcami vyžiadali najmenej 30 obetí.

Po nálete vládnych síl v sýrskom Aleppe zahynulo deväť ľudí
SITA/AP

Zahynuli aj deti

Najmenej deväť ľudí zahynulo počas náletu sýrskeho vládneho letectva na školu v obliehanom meste Aleppo v severnej časti Sýrie. Medzi obeťami bolo aj päť detí.

K leteckému útoku došlo v štvrti Ansárí, ktorá je v rukách sýrskych povstalcov, tvrdí Sýrske pozorovateľské centrum pre ľudské práva so sídlom v Británii. Centrum informovalo aj o ďalších náletoch vládnych síl na povstalecké časti Aleppa, ale nespresnilo počet obetí. Sýrska vláda sa k útoku nevyjadrila.

Rozdelené na dva sektory

Občianska vojna v Sýrii si dosiaľ vyžiadala najmenej 215 000 obetí. Uvedené nálety prišli len deň po tom, ako si odvetné boje medzi vojakmi sýrskeho prezidenta Bašára Asada a povstalcami v Aleppe vyžiadali najmenej 30 obetí.

Aleppo je najväčšie sýrske mesto. Pred vypuknutím občianskej vojny v roku 2011 bolo rušnou obchodnou križovatkou. V súčasnosti je rozdelené na dva sektory. Západný sektor je ovládaný vládnymi vojskami, východný je v rukách povstalcov. Tí sa zúfalo snažia zabrániť obkľúčeniu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok