Volkswagen rozširuje svoj závod, v Bratislave postaví karosáreň za pol miliardy

ČTK
9.4.2015 11:30

Stavať sa začne na už na budúci týždeň.

Volkswagen rozširuje svoj závod, v Bratislave postaví karosáreň za pol miliardy

Investícia za jeden a pol miliardy

Nemecká automobilka Volkswagen začne na budúci týždeň vo svojej továrni v Bratislave výstavbu novej karosárne za pol miliardy eur. Oznámil to hovorca závodu  Vladimír Machalík. Nová karosáreň je súčasťou už skôr ohláseného investičného programu automobilky na Slovensku v hodnote jeden a pol miliardy eur.

Slovenská divízia Volkswagenu je najväčším výrobcom áut zo závodov troch automobiliek, ktoré majú svoje továrne na Slovensku. Volkswagen vyrába na Slovensku Volkswagen Touareg, Audi Q7, časti Porsche Cayenne a tiež malé automobily Škoda Citigo, Seat Mii a Volkswagen up!, ktoré sú  postavené na rovnakej platforme. Na budúci rok začne Volkswagen na Slovensku vyrábať karosérie  pre SUV Bentley Bentayga.

Zvýši sa aj zamestnanosť

Investícia do novej karosárne má zvýšiť zamestnanosť v podniku, v ktorom na Slovensku pracuje takmer 10.000 zamestnancov. Volkswagen patrí na Slovensku k najväčším zamestnávateľom a exportérom.

Minulý rok znížil produkciu áut na Slovensku medziročne o 7,5 percenta na 394.474 automobilov, čo odôvodnil prípravou výroby nových modelov  a nižším dopytom na  ruskom trhu. Nová karosáreň a už skôr postavená lisovňa sú súčasťou päťročného investičného balíka do rozvoja slovenskej divízie Volkswagenu, ktorý automobilka ohlásila v roku 2011.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok