Prezident Kiska sa vo Vatikáne stretne s pápežom Františkom

TASR
5.4.2015 16:09

Prezident Andrej Kiska odcestuje v dňoch 8. až 9. apríla 2015 na oficiálnu návštevu Vatikánu. Hlavu štátu prijme na osobnej audiencii v Apoštolskom paláci pápež František a následne sa prezident stretne so štátnym sekretárom Svätej stolice kardinálom Pietrom Parolinom.

Prezident Kiska sa vo Vatikáne stretne s pápežom Františkom
SITA

"Hlavu štátu prijme na osobnej audiencii v Apoštolskom paláci pápež František a následne sa prezident Kiska stretne so štátnym sekretárom Svätej stolice kardinálom Pietrom Parolinom," informoval Martin Lipták z tlačového odboru Kancelárie prezidenta. V Ríme sa Kiska stretne i so svojím talianskym partnerom, prezidentom Talianskej republiky Sergiom Mattarellom.

"Oficiálna návšteva Andreja Kisku vo Vatikáne potvrdzuje vysokú úroveň vzťahov medzi Slovenskom a Svätou stolicou, ako aj štátom a katolíckou cirkvou na Slovensku," píše sa v tlačovej správe. Návšteva prezidenta v centre rímskokatolíckej cirkvi má zhodnotiť aktuálny stav vzájomnej spolupráce a určiť nové možnosti jej rozvoja. Venovaná bude i aktuálnym zahraničnopolitickým udalostiam vo svete.

Prezidenti Andrej Kiska a Sergio Mattarella by mali hovoriť o témach spolupráce Slovenska a Talianska, vývoji v eurozóne, o budovaní energetickej únie, vývoji na Ukrajine a o ďalších témach.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok