Schmiedlová postúpila v Čcheng-tu do finále

SITA
5.4.2015 09:08

Slovenská tenistka Kristína Schmiedlová uspela v sobotňajšom stretnutí semifinále na premiérovom mládežníckom "výberovom" turnaji ITF Junior Masters.

Schmiedlová postúpila v Čcheng-tu do finále
TASR

Na stretnutí semifinále na premiérovom mládežníckom "výberovom" turnaji ITF Junior Masters, ktorý prebieha na tvrdom povrchu v areáli Sichuan International Tennis Centre v čínskom Čcheng-tu, uspela slovenská tenistka Kristína Schmiedlová. Sedemnásťročná Košičanka zdolala za 116 minút turnajovú "dvojku" Bielorusku Irinu Šimanovičovú 6:3, 3:6, 6:4.

Slovenka sa vo finále stretne s najvyššie nasadenou Číňankou Sü Š'-lin (Čína-1). Schmiedlová v rozhodujúcom treťom sete prehrala prvé tri hry. V nasledujúcich gemoch sa však dokázala vrátiť do zápasu a napokon zaslúžene triumfovala.

"Myslím si, že v prvom sete sme boli obe trochu nervózne. Každý singlový zápas je pre mňa niečím veľkým. Snažila som sa ukázať môj najlepší tenis a teším sa, že som dnes dokázala zvíťaziť," vyjadrila sa Schmiedlová na pozápasovej tlačovej konferencii.

Jánom Sabovčíkom v rámci projektu Národného tenisového centra trénersky vedená mladšia zo sestier Schmiedlových figuruje na 587. pozícii v seniorskom renkingu, medzi juniorkami je na 8. pozícii. V Číne štartuje po osem chlapcov a dievčat. 

Dvojhra dievčat - semifinále:

Kristína Schmiedlová (SR) - Irina Šimanovičová (Biel.-2) 6:3, 3:6, 6:4 za 116 minút 
Sü Š'-lin (Čína-1) - Jil Teichmannová (Švaj.) 7:6 (4), 4:6, 6:3

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok