Historické víťazstvo našich hokejistov, so Švédmi si poradili po štyroch rokoch

SITA TA3
4.4.2015 19:51

Slovenská hokejová reprezentácia dosiahla prvé víťazstvo v príprave na májové majstrovstvá sveta v Česku, v rámci série Euro Hockey Challenge si poradila v Bratislave so Švédskom 3:1. Zverenci Vladimíra Vůjtka vrátili "trom korunkám" prehru zo štvrtkového prvého súboja v Trenčíne (3:4).

Výhra nad Švédskom po štyroch rokoch

Na Bielu sobotu dosiahlo Slovensko v 35. vzájomnom stretnutí proti Švédsku desiate víťazstvo (bilancia 10 - 3 - 22). Severský tím zdolalo prvýkrát po štyroch rokoch, naposledy sa mu to podarilo 15. apríla 2011 v Košiciach. Odvtedy sa štyri súboje skončili víťazstvom Švédska.

Priebeh zápasu

Slováci nemali vydarený vstup do stretnutia a v prvej tretine mohli ďakovať len brankárovi Júliusovi Hudáčkovi, že neprehrávali vyšším rozdielom. Švédi dominovali, boli lepší korčuliarsky i kombinačne. V poslednej minúte prvej tretiny otvoril skóre Daniel Gunnarsson.

Do druhej časti hry vstúpili Slováci ako vymenení, utvorili si veľký tlak a Dominik Graňák (138 zápas v reprezentácii/7 gól) a Marcel Haščák (54/5) otočili skóre v prospech domácich. Vyše 7000 divákov na tribúnach sa bavilo kvalitným hokejom plným dramatických situácií.

V záverečnej tretine podčiarkol víťazstvo Slovákov do prázdnej bránky pri švédskej power-play pri reprezentačnej premiére Dávid Gríger. Jeho spoluhráč Peter Podhradský odohral jubilejný stý duel za Slovensko. 

Slovensko - Švédsko 3:1 (0:1, 2:0, 1:0)
Góly: 26. Graňák, 29. Marcel Haščák (Lušňák), 59. Gríger - 20. Gunnarsson 
Vylúčení: 6:2 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0, rozhodovali: Baluška, Kubuš - Korba, Rovenský, 7033 divákov. 

Zostavy:
Slovensko: J. Hudáček - Sersen, Baranka, Čerešňák, Švarný, Podhradský, Graňák, Jaroš, L. Kozák - L. Hudáček, Marcinko, Nagy - Dej, Lušňák, Marcel Haščák - Bartovič, Bližňák, Gríger - Vandas, A. Šťastný, Cehlárik - J. Sýkora 
Švédsko: Pettersson-Wentzel - C. Andersson, S. Kronwall, Motin, Ekbom, Gunnarsson, Andersén - Sandberg, Bengtsson, Sörensen - Zaar, Wallmark, Petersson - Viksten, Ridderwall, M. Johansson - Thuresson, Carlsson, Aaslund - Nygard

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok