Arsenal si v šlágri poradil s Liverpoolom, Škrtel pauzoval pre dištanc

TASR
4.4.2015 17:16

Futbalisti Arsenalu Londýn triumfovali v šlágri 31. kola Premier League nad FC Liverpool presvedčivo 4:1. Ziskom troch bodov poskočili na druhú priečku v tabuľke a sériu bez prehry v najvyššej domácej súťaži natiahli už na sedem duelov.

Arsenal si v šlágri poradil s Liverpoolom, Škrtel pauzoval pre dištanc

"The Reds", ktorým pre trojzápasový dištanc chýbal slovenský reprezentant Martin Škrtel, nezvládli druhý kľúčový zápas za sebou v boji o účasť v budúcoročnej edícii Ligy majstrov. Pred dvomi týždňami podľahli doma odvekému rivalovi Manchestru United 1:2 a v tabuľke sú na 5. priečke.

Priebeh zápasu

"Kanonieri" sa od úvodu pustili do svojho súpera a poriadne podkurovali jeho defenzíve na čele s brankárom Simonom Mignoletom. Až po dvadsiatich minútach sa hostia dostali k nebezpečným zakončeniam, odmietli však dve obrovské šance na otvárací gól a následne pykali.

V 37. minúte previedol ukážkovú akciu so zasekávačkou doľava a presne umiestnenou strelou Hector Bellerin - 1:0. O tri minúty neskôr zatočil excelentne loptu z priameho kopu Mesut Özil a v poslednej minúte prvého dejstva dokonal gólovo plodnú osemminútovku domácich ďalšou exportnou strelou Alexis Sanchez.

Liverpoolu sa podarilo znížiť až v 76. minúte, keď premenil penaltu kapitán Jordan Henderson. O osem minút neskôr sa však hostia sami obrali o možnosť urobiť ešte niečo s nepriaznivým skóre, po druhej žltej karte sa z trávnika porúčal Emre Can. V nadstavenom čase druhého polčasu uzavrel na konečných 4:1 po ďalšej peknej akcii Olivier Giroud.

Premier League - 31. kolo:

Arsenal Londýn - FC Liverpool 4:1 (3:0)

Góly: 37. Bellerin, 40. Özil, 45. Sanchez, 90.+1 Giroud - 76. Henderson (z 11 m), ČK: 84. Can (Liverpool)
/M. ŠKRTEL za hostí nehral pre 3-zápasový dištanc/

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok