Nestarnúci Jágr počas parochňovej noci vyrovnal Francisa

SITA
3.4.2015 14:12

Český hokejista Jaromír Jágr sa dostal v historickej tabuľke produktivity zámorskej NHL už na 4. miesto. Na jeho konte momentálne svieti 1798 kanadských bodov rovnako ako u doteraz štvrtého Rona Francisa.

Nestarnúci Jágr počas parochňovej noci vyrovnal Francisa
SITA/AP

Jágr svojho bývalého spoluhráča dostihol vo štvrtkovom zápase NHL proti Caroline, ktorej je Francis v súčasnosti generálnym manažérom. Na výhre sa český útočník podieľal gólom a asistenciou. Celkovo má rodák z Kladna na svojom konte 721 presných zásahov a 1077 gólových prihrávok. Dnes už piaty Francis má bilanciu 549+1249.

Jágr sa v historickej tabuľke zaradil za Wayna Gretzkého, Marka Messiera a Gordieho Howea. Po stretnutí sa snažil upriamiť pozornosť na brankára Roberta Luonga, ktorý ako jedenásty muž s maskou v histórii vychytal svoju 400. výhru v NHL. "To je veľký počet. Mal som česť hrať s Martinom Brodeurom a teraz s Robertom a obaja si tieto neskutočné čísla zaslúžia," vyhlásil Jágr.

Popularitu 43-ročného útočníka sa snažil využiť aj samotný klub a vo štvrtok usporiadal akciu "Mullet Night". Mnohí fanúšikovia si vzali so sebou do hľadiska čierne parochne s dlhými vlasmi. Jeden mladý divák prišiel v parochni a v rukách držal transparent s hokejistovou fotkou a odkazom: "Jágr je môj otec."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok