K Filipínam smeruje pred Veľkou nocou tajfún, premiestňujú obyvateľov aj turistov

SITA
1.4.2015 11:35

K Filipínam sa krátko pred veľkonočnými sviatkami blíži silný tajfún. Podľa meteorológov by mohol krajinu zasiahnuť v priebehu nadchádzajúcich 72 hodín.

K Filipínam smeruje pred Veľkou nocou tajfún, premiestňujú obyvateľov aj turistov
SITA

Pripravujú sa zásoby liekov a jedla

V pohotovosti je armáda a úrady pripravujú zásoby liekov a jedla. Vydali už tiež výstrahu pre obyvateľov a turistov na východnom pobreží súostrovia, kde má prírodný živel vtrhnúť na pevninu.

Tajfún Maysak sprevádza vietor s rýchlosťou až do 250 kilometrov za hodinu. Oslabnúť má až po tom, čo cez víkend udrie na severné a stredné časti hlavného ostrova Luzon, stále však bude mať intenzitu tajfúnu s vetrom s rýchlosťou do 175 kilometrov za hodinu.

Bezpečnosť pre turistov

Úrady za najväčšiu výzvu považujú zaistenie bezpečnosti pre turistov a Filipínčanov cestujúcich do severných provincií na víkend. Tisíce miestnych sa už začali presúvať do týchto provincií a obľúbených letovísk predtým, než sa začnú sviatky.

Maysak sa pohybuje smerom na severozápad. Obyvatelia majú v pamäti tajfún Haiyan, ktorý spustošil ostrovnú krajinu v novembri 2013. Vyžiadal si vtedy viac než 7 000 obetí na životoch.

Témy: Luzon Filipíny
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok