Kadúc v Ústavnoprávnom výbore obsadil voľnú stoličku po Procházkovi

TASR
25.3.2015 10:34

Podpredsedom Ústavnoprávneho výboru Národnej rady, ktorý ako jediný prerokúva všetky návrhy zákonov, sa stal Miroslav Kadúc

Kadúc v Ústavnoprávnom výbore obsadil voľnú stoličku po Procházkovi
SITA

Dostal hlasy všetkých prítomných poslancov

Miroslav Kadúc je novým podpredsedom Ústavnoprávneho výboru Národnej rady, ktorý ako jediný prerokúva všetky návrhy zákonov. Člen klubu Obyčajných tak zasadne na dlhšie neobsadenú stoličku po Radoslavovi Procházkovi, ktorý už nie je poslancom.

Pôvodne uvažoval o kandidatúre na post podpredsedu tohto výboru aj Pavol Hrušovský, potom si to rozmyslel. Na zvolenie potreboval Kadúc rozhodnutie väčšiny členov výboru, napokon dostal hlasy všetkých prítomných poslancov.

Ochrana právneho štátu

"Chcem sa poďakovať za prejavenú dôveru. Osobitne som rád, že podporu prejavili poslanci bez ohľadu na politické tričko," povedal Kadúc s tým, že chce ešte dôraznejšie pokračovať v témach presadzovania spravodlivosti a ochrany právneho štátu.

Predsedom ústavnoprávneho výboru je od začiatku volebného obdobia Róbert Madej, ďalšou podpredsedníčkou Anna Vitteková. Podpredseda každého výboru má nárok na funkčný príplatok k platu poslanca 83 eur, predseda 166 eur.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok