Porošenko zbavil vplyvného oligarchu Kolomojského funkcie gubernátora

TASR
25.3.2015 10:17

Proti Ihorovi Kolomojskému vedú trestné konanie ruské úrady. Obvinili ho z organizovania vrážd, únosov, používania zakázaných metód vedenia vojny a bránenia novinárom v práci.

Porošenko zbavil vplyvného oligarchu Kolomojského funkcie gubernátora
SITA/AP

Nahradil ho Rezničenko

Ukrajinský prezident Petro Porošenko zbavil funkcie gubernátora Dnepropetrovskej oblasti, oligarchu Ihora Kolomojského. Za úradujúceho gubernátora vymenoval Valentyna Rezničenka.

Niekoľko ozbrojených mužov v maskách obsadilo 22. marca v Kyjeve centrálu štátnej spoločnosti UkrTransNafta. Poslanec za Blok Petra Porošenka Serhij Leščenko uviedol, že išlo o členov prokyjevského práporu Dnepr-1, ktorý financuje Kolomojskij.

Na zozname hľadaných osôb

K obsadeniu centrály prišlo po tom, čo vláda vymenila riaditeľa spoločnosti, ktorý bol spojencom Kolomojského. Minister vnútra Arsen Avakov neskôr oznámil, že bezpečnostné sily dostali situáciu pod kontrolu.

Proti Kolomojskému vedú trestné konanie ruské úrady. Obvinili ho z organizovania vrážd, únosov, používania zakázaných metód vedenia vojny a bránenia novinárom v práci. Moskva ho zaradila na medzinárodný zoznam hľadaných osôb.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok