Lety družstiev v Planici ovládli domáci Slovinci

TA3, TASR
22.3.2015 00:12

Slovinci jednoznačne dominujú na skokanských mostíkoch. Doma na mamuťom mostíku v Planici suverénne zvíťazili v jednokolovej súťaži družstiev v rámci Svetového pohára.

Súťaž družstiev v letoch na lyžiach v rámci finále Svetového pohára vslovinskej Planici ovládli domáci skokani. Kvarteto Jurij Tepeš, Anže Semenič, Robert Kranjec a Peter Prevc získalo v jednokolovej súťaži spolu 848,4 bodu a suverénne zvíťazilo s náskokom 43,3 b pred druhým Rakúskom (805,1). Tretie miesto obsadili Nóri (784,0).

Jury musela zrušiť druhé kolo pre silný nárazový vietor a uznala tak výsledky z 1. kola. Najdlhší skok dňa predviedol na radosť domácich fanúšikov Tepeš, ktorý pristál na značke 237,5 metra. Slovinci v predposledných pretekoch sezóny ako jediní predviedli štyri dvestometrové skoky, ten najkratší meral 216 m.


Nemci sa museli uspokojiť so šiestym miestom, napriek tomu pred záverečnou súťažou vedú poradie v Pohári národov. V nedeľu sa rozhodne o držiteľovi veľkého glóbusu, na čele SP má Severin Freund náskok 44 bodov pred Prevcom, ktorý v Planici vyhral piatkové preteky jednotlivcov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok