Strelkyňa Rehák-Štefečeková vybojovala bronz, na olympiádu však nepoletí

TA3
21.3.2015 14:58

Slovenská reprezentantka v športovej streľbe Zuzana Rehák-Štefečeková získala v prebiehajúcej sezóne prvý cenný kov. Na pretekoch Svetového pohára v Al Ain vybojovala bronzovú medailu v trape, keď v súboji o celkovú tretiu priečku zdolala Novozélanďanku Natalie Ellen Rooneyovú 12:11.

Strelkyňa Rehák-Štefečeková vybojovala bronz, na olympiádu však nepoletí
SITA

Do Ria pôjde len zlatá a strieborná

Slovenskej strelkyni sa však opäť nepodarilo prebojovať na budúcoročnú olympiádu v Rio de Janeiro, keďže miestenky mohli získať len zlatá a strieborná medailistka.

Víťazkou sa stala talianska reprezentantka Silvana Stancová, ktorá vo finále zdolala Alessandru Perilliovú zo San Marína 11:10. Pre Stancovú je to druhý triumf na pretekoch Svetového pohára, keď pred necelými dvoma rokmi zvíťazila v cyperskej Nikózii.

Prvý cenný kov v sezóne

Zverenka trénera Branislava Slamku trafila v kvalifikácii 71 terčov, čo jej stačilo na štvrtú priečku a postup do semifinále. Vo vyraďovacej časti strieľala od začiatku hladko a spoločne s Alessandrou Perilliovou a Satu Mäkeläovou-Nummelovou sa držala vo vedení.

Škrt cez rozpočet jej spravil až štrnásty terč, ktorý netrafila, no napokon sa prebojovala do štvorčlenného rozstrelu o medailové boje. V ňom ako prvá vypadla Mäkeläová-Nummelová, 31-ročná Slovenka následne pri šiestom výstrele zaváhala a prišla tak o možnosť bojovať zlato. V súboji o bronz napokon záverečným rozprášeným terčom získala prvý cenný kov v sezóne.

Trap žien - výsledky:
o 1. miesto: 1. Silvana Stancová (Tal.) 11, 2. Alessandra Perilliová (San Maríno) 10
o 3. miesto: 3. Zuzana REHÁK-ŠTEFEČEKOVÁ (SR) 12, 4. Natalie Ellen Rooneyová (N.Zéland) 11

semifinále: Perilliová 14, 2. Stancová 13 (6), 3. REHÁK-ŠTEFEČEKOVÁ 13 (5), 4. Rooneyová 13 (5), 5. Satu Mäkeläová-Nummelová (Fín.) 13 (1), 6. Teng Wej-jün (Čína) 11

kvalifikácia: 1. Perilliová 73, 2. Mäkeläová-Nummelová, 3. Stancová obe 72, 4. REHÁK-ŠTEFEČEKOVÁ, 5. Teng Wej-jün, 6. Rooneyová všetky po 71

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok