Žilina sa udržala v Extralige, v baráži zdolala Detvu

SITA TASR TA3
19.3.2015 19:50

Hokejisti MsHK DOXXbet Žilina si aj v sezóne 2015/2016 zahrajú v najvyššej domácej súťaži Tipsport extralige. Vo štvrtkovom piatom dueli baráže o elitu zvíťazili na svojom ľade nad hráčmi HC 07 Detva 3:2 a v tejto sérii triumfovali 4:1 na zápasy.

Góly "vlkov" od stavu 0:1 strelili Róbert Krajči, v oslabení Tomáš Demel a v početnej výhode o dvoch korčuliarov Milan Drevenák. Sekundu pre koncom ešte znížil Lukáš Říha. Hostí poslal v 8. min do vedenia Branden Parkhouse.

Žilinčania skončili v tabuľke extraligy 2014/2015 na 10. mieste o 5 bodov za deviatymi Skaličanmi. Detva sa po triumfe v I. lige predstavila v prelínačke premiérovo. V základnej fáze druhej najvyššej súťaže skončila druhá. vo štvrťfinále play-off si poradila s Trnavou (3:2 na zápasy), v semifinále s Bardejovom (3:2) a vo finále so Spišskou Novou Vsou (4:1). 

Hokej - baráž o extraligu - piaty zápas (hralo sa na štyri víťazstvá) - štvrtok: 

MsHK DOXXbet Žilina - HC 07 Orin Detva 3:2 (0:1, 2:0, 1:1) - konečný výsledok série: 4:1, Žilina si udržala extraligovú príslušnosť pre sezónu 2015/2016

Góly: 29. Krajči (Jabrocký, M. Drevenák), 36. Demel (Milan Procházka, Nádašdi), 45. M. Drevenák (Nádašdi, Demel) - 8. Parkhouse (Graham), 60. L. Říha (Srnka)

Vylúčení: 5:10 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 1:0, rozhodovali: J. Konc, Müllner - Bednár, Holienka, 1012 divákov 

Zostavy:

Žilina: I. Cibuľa - M. Grman, Krčula, Nádašdi, S. Hudec, Ďurkech, Bobček, Mravec - Milan Procházka, Demel, Kanko - Krajči, Jabrocký, M. Drevenák - Staněk, Drábek, Valášek - Šimko, Paleček, A. Bezák - A. Lipovský

Detva: Volentier - Pač, Hataš, Zorvan, Sládok, Mačkovič, Predajniansky, Pinka - J. Žilka, P. Fekiač, Buda - Graham, Srnka, Parkhouse - Themár, Petro, L. Říha - Jakubík, Kanaet, Hajnik

Hlasy:

Peter Mikula, tréner Žiliny: "K zápasu sa nebudem vyjadrovať, nervozita a stres v šatni sa už pred ním dali krájať. Potvrdilo sa, že posledný krok býva najťažší. Chýbala nám ľahkosť, sústredenosť. Mali sme veľké množstvo šancí, ale zápas bol stále otvorený. Niektorí mali veľké problémy psychicky to zvládnuť. Detva bola statočným súperom."

Dušan Kapusta, tréner Detvy: "Pre nás sa skončila celá séria. Chcel by som pogratulovať Žiline, že zvládla baráž. Môjmu tímu môžem len poďakovať. Hrali sme, koľko sme vládali. Hrýzli sme v prvej tretine, ale súper mal viac čistých šancí. O zdramatizovanie sme sa snažili v tretej tretine, ale osud a šťastie nám nepriali, mali sme veľa vylúčených hráčov. Som realista, a preto som spokojný."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok