Nitra v prvom semifinálovom zápase zdolala Banskú Bystricu

TASR TA3
18.3.2015 19:44

Hokejisti Nitry triumfovali v úvodnom semifinále extraligovej play off nad Banskou Bystricou 4:2 a v sérii sa ujali vedenia 1:0 na zápasy.

Nitra v prvom semifinálovom zápase zdolala Banskú Bystricu
SITA/Martin Havran

Stümpelova skvelá prihrávka

Nitre stačilo iba 133 sekúnd na otvornie skóre, v závare pred bránkou hostí sa puk dostal k Marekovi Slovákovi a ten ho poslal za chrbát Košarišťana. V 17. minúte bolo 2:0, keď domáci využili presilovú hru, po skvelej prihrávke Stümpela prudko napálil puk do bránky hostí Lukáš Novák.

V druhej tretine prišiel po 102 sekundách kuriózny gól Banskej Bystrice, Rosandič napálil puk od modrej čiary a König ho korčulou poslal do vlastnej bránky.

Lelkeš skóroval do prázdnej bránky

V 33. minúte prišlo vyrovnanie, v presilovej hre poslal Surový strieľanú prihrávku pred nitriansku bránku a Hudec tečoval puk za Valentov chrbát.

Rozhodnutie vyrovnaného duelu v tretej tretine prišlo v 57. minúte, keď v presilovej hre našiel Školiak presnou prihrávkou spoza brány Slováka a ten nezaváhal. Výsledok napokon prikrášlil 10 sekúnd pred treťou sirénou do prázdnej bránky Lelkeš - 4:2.

HK Nitra - HC'05 Banská Bystrica 4:2 (2:0, 0:2, 2:0)

Góly: 3. Slovák (Školiak), 17. L. Novák (Stümpel), 57. Slovák (Školiak), 60. Lelkeš (Mezei) - 22. Rosandič, 33. Hudec (Surový, Handzuš).

Rozhodovali: Baluška, Lauff - Korba, Rovenský, vylúčení: 4:7, presilovky 2:1, oslabenia: 0:0, 3600 divákov (vypredané)

Antonín Stavjaňa, tréner Nitry: "Hráčom sme zdôrazňovali, že sa nebude opakovať séria s Martinom. Po dobrom vstupe do strenutia sme v druhej vypadli z hry, no v závere sme našťastie dokázali streliť dva goly."

Miroslav Chudý, tréner Banskej Bystrice: "Začiatok bol z našej strany veľmi zlý, súperovi sme darovali prvý gól, v šatni sme si povedali tvrdé slová, v druhej tretine sme sa dostali do zápasu, no v tretej sme tempo neudržali a po individuálnych chybách sme súperovi darovali víťazstvo."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok