Generálni manažéri NHL navrhujú predĺženie 3 na 3 a zmenu pri vhadzovaní

TASR
18.3.2015 11:35

V zápasoch NHL by mohli zaviesť predĺženie s troma korčuliarmi na oboch stranách. Nový formát podporili v utorok na svojom stretnutí generálni manažéri profiligových klubov, k schváleniu treba ešte súhlasné stanovisko vedenia súťaže a hráčskej asociácie.

Generálni manažéri NHL navrhujú predĺženie 3 na 3 a zmenu pri vhadzovaní

Navrhli dve vylepšenia

Generálni manažéri navrhli dve možnosti ohľadom vylepšenia predĺžení, v ktorých v súčasnosti padá málo gólov a duely tak často rozhodujú až nájazdy. Prvý, podľa modelu už používaného vo švédskej SHL, počíta s päťminútovým predĺžením s tromi korčuliarmi na oboch stranách. Druhý návrh vychádza z modelu z farmárskej AHL, kde sa predĺženie začína systémom 4 na 4, a ak za štyri minúty ani jeden z tímov nestrelí víťazný gól, pokračuje sa ďalšie tri minúty v hre 3 na 3. Spoločná súťažná komisia NHL a NHLPA vydá stanovisko k odporúčaniam manažérov v júni.

"Generálni manažéri sú spokojní s oboma návrhmi. Myslíme si, že obe riešenia sú dobré," citovali zámorské médiá GM Detroitu Kena Hollanda, ktorý je dlhoročným zástancom tejto zmeny. "Nechceme vytlačiť zo zápasov nájazdové rozstrely. Iba chceme znížiť počet stretnutí, ktoré sa nerozhodnú v predĺženiach," vysvetlil komisár NHL Gary Bettman.

Nové možnosti pre trénerov

Manažéri takisto hovorili o novej možnosti, ktorú by mohli využiť tréneri. Tí by mali právo vybrať si oddychový čas, počas ktorého by o spornej situácii rozhodli po preštudovaní videozáznamu v špeciálnej miestnosti Toronte. "Timeout" by mohli využívať tréneri pri nedovolenom bránení brankárov či vyhodení puku brániaceho tímu, po ktorom nasleduje trest za zdržovanie.

So zaujímavým návrhom prišiel na stretnutí GM Caroliny Ron Francis, ktorý by chcel zmeniť vhadzovania. Na ľad by pri buly umiestnil hokejku ako prvý hráč tímu, ktorý je vo svojom obrannom pásme. Tým by mohla vzniknúť malá výhoda pre útočiace mužstvo.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok