Britská polícia údajne kryla sexuálne zneužívanie detí vplyvnými politikmi

TASR
16.3.2015 19:40

Londýnska Metropolitná polícia údajne zlyhala pri preverovaní spisu, ktorý našli na adrese jedného z pedofilov.

Britská polícia údajne kryla sexuálne zneužívanie detí vplyvnými politikmi
SITA

Zaoberať sa budú 14 prípadmi

Dozorný orgán britskej polície začal vyšetrovať podozrenia o tom, že Metropolitná polícia v Londýne zatajovala informácie o vážnom sexuálnom zneužívaní detí, pretože sa ho údajne mali dopustiť "prominentné osoby" vrátane politikov a vplyvných policajtov. 

Podľa informácií britskej nezávislej policajnej komisie sa vyšetrovatelia budú zaoberať 14 prípadmi, v ktorých existuje podozrenie z "korupcie na Metropolitnej policajnej službe v súvislosti s trestnými činmi sexuálneho zneužívania detí", ktoré sa mali udiať od 70. rokov 20. storočia.

Muži zákona pozmenili výpoveď jednej z obetí

Zástupkyňa šéfa IPCC Sarah Greenová uviedla, že obvinenia sa týkajú starších prípadov údajného korupčného správania sa polície v Londýne, pričom ide o "vysokú úroveň korupcie závažného charakteru". "Obvinenia tohto druhu vzbudzujú hlboké znepokojenie a rada by som ubezpečila ľudí ..., že vyšetrovanie je dôsledné a rozsiahle," informovala Greenová.

Londýnska Metropolitná polícia údajne zlyhala pri preverovaní spisu, ktorý našli na adrese jedného z pedofilov. Dokument obsahoval zoznam "niekoľkých vysoko postavených jednotlivcov (vojenskí policajti a vysokí policajní dôstojníci) zapojených do pedofilného gangu".

Ostatné obvinenia sa týkajú štátnych zamestnancov, ktorí mali údajne ukončiť vyšetrovanie vzhľadom na to, že "policajti mali príliš blízko k vplyvným osobnostiam". Príslušníci polície údajne pozmenili aj výpoveď jednej z obetí sexuálneho zneužívania tak, aby z nej vynechali meno vysoko postaveného politika.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok