Jim Parsons má hviezdu na hollywoodskom Chodníku slávy

SITA
13.3.2015 00:00

Americký herec Jim Parsons, známy najmä ako Sheldon Cooper zo sitkomu Teória veľkého tresku, dostal hviezdu na hollywoodskom Chodníku slávy.

Jim Parsons má hviezdu na hollywoodskom Chodníku slávy
SITA/AP

Sprevádzali ho seriáloví kolegovia

Na ceremoniáli, počas ktorého si prevzal repliku hviezdy s číslom 2545, ho sprevádzali partner Todd Spiewak i jeho matka Judy Parsons. Nechýbali však ani jeho hereckí kolegovia a kolegyne zo spomínaného seriálu Johnny Galecki, Simon Helberg, Kunal Nayyar, Mayim Bialik, Melissa Rauch a Kaley Cuoco-Sweeting či producent Chuck Lorre a riaditeľ spoločnosti DreamWorks Animation Jeffrey Katzenberg.

„Umožnili mi zahrať si tohto skvelého hrdinu, ktorého som nielenže nevytvoril, ale ani som ho nenapísal a nevložil do seriálu. Za to všetko sú zodpovední Chuck Lorre, Bill Prady a Steven Molaro,“ povedal 41-ročný rodák z Houstonu v Texase o svojskom vedcovi Sheldonovi Cooperovi.

Zlatý Glóbus i ceny Emmy

Tvorca Teórie veľkého tresku Chuck Lorre mu však oponoval, keď uviedol, že práve on sa veľkou mierou zaslúžil o úspech seriálu. „Našu šou poznajú diváci na celom svete. Ľudia sa smejú na tom, čo robíš a tešia sa, čo predvedieš nabudúce. Každý deň robíš svojou prácou životy ľudí o niečo lepšími,“ dodal Lorre.

Jim Parsons si za stvárnenie Sheldona Coopera doteraz pripísal na konto Zlatý glóbus a štyri Primetime Emmy. Na druhé menované ocenenie ho nominovali aj za stvárnenie Tommyho Boatwrighta v televíznej snímke The Normal Heart (2014).

Okrem Teórie veľkého tresku sa objavil aj v niekoľkých epizódach seriálov Ed (2000 - 2004), Sudkyňa Amy (1999 - 2005) alebo iCarly (2007 - 2012). Účinkoval aj vo filmoch ako Precitnutie v Garden State (2004), 10 položiek a menej (2006), Gardener of Eden (2007) alebo Wish I Was Here (2014).

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok