Popradčania vyrovnali stav série so Zvolenom

TASR TA3
11.3.2015 19:51

Hokejisti HK Poprad triumfovali v šiestom štvrťfinále play off extraligy nad HKM Zvolen 5:4 a sériu hranú na štyri víťazstvá vyrovnali na 3:3.

Popradčania vyrovnali stav série so Zvolenom
SITA/Radoslav Maťaš

Rozhodne siedmy duel

V popradskom drese sa blysol hetrikom extraligový kanonier a kapitán domácich Arne Kroták. O poslednom postupujúcom do semifinále sa rozhodne v siedmom dueli, ktorý je na programe v piatok na zvolenskom ľade (17.00).

Domáci hráči začali aktívne a už v 3. minúte Rapáč spomedzi kruhov preveril pozornosť Baroša. O dve minúty neskôr to skúšal pred zvolenským brankárom Paločko a v 11. minúte Gríger nepríjemne pálil spoza obrancu, stav sa však nezmenil.

Baroša prekonal už v 12. minúte extraligový kanonier Kroták, ktorý po individuálnom prieniku rozjasal popradské tribúny - 1:0. Zvolenčania odpovedali v skrátenej presilovej hre, keď sa pred Kostúrom najlepšie zorientoval Puliš a v 16. minúte vyrovnal na 1:1.

Kapitán Popradu s hetrikom

Druhú dvadsaťminútovku odštartovali Zvolenčania presilovou hrou, ktorá sa začala na konci prvej tretiny. Pri vylúčení Bartečka však paradoxne inkasovali z hokejky Krotáka, ktorého poslal do úniku peknou prihrávkou Hvila - 2:1. V 23. minúte popradský útočník Paločko dohrával súboj s hosťujúci obrancom Ťavodom, pri páde si nepríjemne podvrtol koleno a s boľavou grimasou na tvári putoval priamo z ľadu do šatne. Už o minútu neskôr mohol vyrovnať Michal Chovan, Kostúr podržal svoj tím.

V 31. minúte zavŕšil svoj hetrik kapitán domácich Kroták, keď tvrdou strelou z pravej strany prestrelil všetko čo mu stálo v ceste - 3:1. Štvrtý presný zásah "kamzíkov" prišiel v 35. minúte po tom, ako Gríger našiel voľného Bartečka a ten vymietol ľavý horný roh Barošovej bránky.

Neúspešné trestné strieľanie

Zvolenských "rytierov" dostal späť do stretnutia v 42. minúte Síkela, ktorý z ľavej strany prekonal Kostúra - 4:2. Už o dve minúty neskôr trafil ľavú žrď popradskej bránky Puliš. V 46. minúte Juraško podrazil prenikajúceho Matisa a hlavný arbiter nariadil trestné strieľanie. Baroš neinkasoval a zvolenská iskierka nádeje naďalej žila. Tú uhasil v 52. minúte Gríger, ktorý po prihrávke Kasíka zužitkoval presilovú hru 5 proti 4 a upravil na 5:2.

O minútu neskôr hlavný rozhodca opäť nariadil trestné strieľanie, ale ani Paukovček neprekonal zvolenského brankára. Na opačnej strane prišiel rovnaký verdikt v 55. minúte, no Kentoš prekonal Kostúra a upravil na 5:3. Na rozdiel gólu znížil v hre bez brankára obranca Hraško - 5:4, na vyrovnanie už Zvolenu čas nezostal.

HK Poprad - HKM Zvolen 5:4 (1:1, 3:0, 1:3)
Góly: 12. Kroták (Makovský), 21. Kroták (Hvila), 31. Kroták (Štals, Kasík), 35. Bartečko (Gríger), 52. Gríger (Kasík, S. Takáč) - 16. Puliš (Sloboda, Juraško), 42. Síkela, 53. Kentoš (tr. str.), 60. Hraško. Rozhodovali: J. Konc, Jonák – Holienka, Kacej, vylúčení: 6:9, presilovky: 1:1, oslabenia: 1:0, 2799 divákov

Zostavy:

Poprad: Kostúr – Suchý, Kurali, D. Brejčák, Makovský, Kasík, Malina, Gáborčík, Dinda – Gríger, Paukouček, Bartečko – Matúš Paločko, S. Takáč, Kroták – Hvila, Boltun, R. Rapáč – T. Sýkora, Štals, Matis
Zvolen: Baroš – Bagin, Juraško, Hraško, Pokovič, F. Fekiač, Ťavoda, Popela, Pichnarčík – Sloboda, Brabenec, Puliš – Obdržálek, L. Jurík, Michal Chovan – Podkonický, Síkela, Škvaridlo – Martin Ďaloga, Kentoš, V. Fekiač
/na zápasy 3:3/

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok