Trnavskú City Arenu otvoria v predstihu

SITA, City Arena Trnava
11.3.2015 12:48

Na stavbe športovo-obchodného centra City Arena v Trnave pracuje pol roka pred jeho dokončením aj vďaka dobrému počasiu každý deň približne 300 ľudí. Obchodný dom aj futbalový štadión budú otvorené už koncom augusta tohto roku.

Trnavskú City Arenu otvoria v predstihu
SITA/City Arena Trnava

Najmodernejší štadión na Slovensku

Trnavská City Arena ponúkne zákazníkom na ploche takmer 30 tisíc metrov štvorcových 120 obchodov, administratívne priestory, hotel so 45 lôžkami a takmer tisíc parkovacích miest v dvoch podzemných podlažiach. Jej súčasťou bude najväčší trnavský multiplex Cinemax s piatimi kinosálami, bowling či fitnes centrum.

Futbalistov trnavského Spartaka alebo slovenskej reprezentácie bude môcť na najmodernejšom štadióne na Slovensku sledovať 19 900 divákov. "K dnešnému dňu máme prenajatých viac ako 90 percent priestorov obchodného centra City Arena," povedal Richard Souhrada zo spoločnosti Cushman&Wakefield, ktorá zabezpečuje prenájom priestorov a centrum bude manažovať aj po jeho otvorení.

Štát poskytol 13 miliónov

Trnava má dnes spolu s Prešovom spomedzi krajských miest najmenej obchodných priestorov na tisíc obyvateľov (550 štvorcových metrov). Postavením obchodného centra City Arena sa Trnava dostane na úroveň 900 štvorcových metrov obchodných priestorov na tisíc obyvateľov.

Výstavbu športovej časti komplexu zastrešuje spoločnosť City - Arena a komerčnej časti City - Arena Plus. Do výstavby majú investovať viac ako 70 miliónov eur, na výstavbe športovej časti sa prostredníctvom Slovenského futbalového zväzu dotáciou vo výške 13 miliónov eur podieľa aj štát.

Investorské spoločnosti získali na svoj projekt od mesta do vlastníctva približne 3,5-hektárový pozemok v okolí pôvodného futbalového štadióna za jedno euro. Niekoľko rodinných domov museli odkúpiť od súkromných vlastníkov. Búracie práce na mieste plánovaného športovo-nákupného komplexu sa začali v marci 2013. V septembri toho istého roku položili základný kameň stavby.

Vizualizácia projektu športovo - obchodného centra City Arena

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok