Putin udelil vyznamenanie aj mužovi, ktorý je podozrivý z vraždy Litvinenka

TASR
9.3.2015 21:01

Vysoké štátne vyznamenanie udelil ruský prezident Vladimir Putin za "služby vlasti, osobitne za rozvoj parlamentného systému" a za zákonodarnú činnosť poslancovi Štátnej dumy Ruskej federácie Andrejovi Lugovému.

Putin udelil vyznamenanie aj mužovi, ktorý je podozrivý z vraždy Litvinenka
SITA/AP

Litvinenkovi mali primiešať do čaju jed

Ide o muža, ktorý je vo Veľkej Británii považovaný za podozrivého v prípade otravy niekdajšieho príslušníka KGB a neskoršieho kritika Kremľa Alexandra Litvinenka rádioaktívnym polóniom.

Obeť zločinu sa krátko pred zhoršením zdravotného stavu stretla v Londýne s krajanmi, medzi ktorými bol aj Lugovoj. Práve oni sú podozrievaní, že Litvinenkovi jed primiešali do čaju.

Náhoda?

V zozname laureátov štátnych vyznamenaní, ktorý zverejnili v Moskve, figuruje aj čečenský prezident Ramzan Kadyrov, a to v čase, keď sa nielen v Rusku diskutuje o možnom islamistickom motíve nedávnej vraždy opozičného predáka Borisa Nemcova v centre Moskvy.

Hovorca Kremľa Dmitrij Peskov na otázku o tomto načasovaní uviedol, že je to výlučne dielom náhody a pripomenul, že udeleniu vysokých štátnych vyznamenaní predchádza časovo náročná, niekoľko mesiacov trvajúca procedúra.

 

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok