Škrtela museli odniesť z ihriska, po páde bol v bezvedomí

SITA, youtube.com
9.3.2015 08:32

Slovenský futbalista v službách FC Liverpool Martin Škrtel, ktorého museli odniesť v stabilizovanej polohe na nosidlách s ochranným golierom na krku z ihriska počas nedeľňajšieho stretnutia anglického FA Cupu s Blackburnom (0:0), je v poriadku.

Škrtela museli odniesť z ihriska, po páde bol v bezvedomí
SITA/AP

Fyzioterapeuti mu nedovolili pokračovať

Podľa trénera Brendana Rodgersa by sa Škrtel mohol objaviť aj v nominácii na ďalší ligový zápas na budúci pondelok so Swansea. "Všetko je v poriadku. Bol som chvíľu v bezvedomí, ale som rád, že nejde o nič vážne. Chcel som pokračovať v hre, ale podľa pravidiel mi to fyzioterapeuti nemohli dovoliť. Pár dní voľna s rodinou. Vďaka za podporu," napísal Slovák na sociálnej sieti Instagram.

Na štadióne Anfield sa Škrtel už v úvode nedeľňajšieho duelu zrazil v súboji o vysokú loptu s útočníkom Rovers Rudym Gestedem a pri páde na trávnik sa tvrdo udrel hlavou o zem. Súboj na pár minút prerušili a zdravotníci ošetrovali otraseného slovenského stopéra. Incident sa stal už v 3. min a rodák z Ráztočna nebol schopný postaviť sa ani po siedmich minútach ošetrovania.

 

 

Futbalista k odkazu priložil túto fotografiu

Kričal, že chce hrať

"Je v poriadku, no v nemocnici pre istotu absolvoval vyšetrenia. Ak by to bolo na ňom, tak by tam asi nešiel, ale musí dodržiavať pokyny našich lekárskych expertov. Je však v poriadku, bez problémov chodí a po zápase som s ním hovoril," prezradil na pozápasovej tlačovke tréner LFC Brendan Rodgers a pre BBC Radio 5 Live doplnil: "Z nosidiel kričal, že chce hrať. Počúvol som lekárov a vystriedal som ho. Myslím si, že bude môcť hrať v ďalšom stretnutí. Musíme sa však ešte uistiť, že je v poriadku."

Škrtela na trávniku nahradil v zostave Liverpoolu Kolo Touré. V Anglicku uplatňujú v tejto sezóne nové pravidlo, podľa ktorého hráč so zranením hlavy a podozrením na otras mozgu musí opustiť povinne ihrisko a absolvovať lekársku prehliadku.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok