Wolfsburg prehral, Bayern už vedie o 11 bodov

SITA
8.3.2015 13:14

O nemeckom majstrovi je pravdepodobne rozhodnuté. Po prehre Wolfsburgu vedie Bayern Mníchov už o 11 bodov.

Futbalisti Bayernu Mníchov majú po 24. kole na čele najvyššej nemeckej súťaže pred druhým Wolfsburgom už jedenásťbodový náskok. Kým úradujúci majster vyhral vďaka dvom gólom Thomasa Müllera z druhého polčasu v Hannoveri 3:1, jeho najvážnejší konkurent v boji o majstrovský titul podľahol v Augsburgu tesne 0:1.

Bayern v Hannoveri síce prehrával, ale napokon bez vážnejších problémov získal tri body. Domáci viedli od 25. minúty, ale už o tri minúty neskôr vyrovnal Xabi Alonso. Po zmene strán poslal z pokutového kopu favorita do vedenia Thomas Müller a spomenutý hviezdny ofenzívny hráč pridal potom aj ďalší presný zásah. "Hannover mal dobrú obranu, ťažšie sme sa proti nej presadzovali. Keďže Wolfsburg nebodoval, je to pre nás dobrý víkend. V nedeľu si dáme pauzu, oddýchneme si a od pondelka začneme myslieť na Ligu majstrov a Šachtar Doneck," povedal španielsky tréner Bayernu Pep Guardiola.

Augsburg ukončil sériu štyroch duelov bez víťazstva a zdolal Wolfsburg 1:0. Druhý tím tabuľky utrpel prvú prehru v kalendárnom roku 2015. O výhre domácich rozhodol Dominik Kohr, ktorý dorazil loptu do siete po neúspešnom pokutovom kope Tobiasa Wernera. "Pre nás to bola zaslúžená prehra. Najmä smerom dopredu sme nehrali tak ako v predchádzajúcich zápasoch. Neutvorili sme si žiaden tlak a mali sme len minimum šancí," priznal tréner Wolfsburgu Dieter Hacking, ktorého zverenci ťahali do soboty sériu pätnástich duelov bez prehry.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok