K útoku na klub v Bamaku sa prihásila islamistická skupina Mirabitún

TA3, TASR
7.3.2015 09:59

K zodpovednosti za útok na nočný klub v malijskom Bamaku, pri ktorom prišlo o život päť ľudí, sa prihlásila ozbrojená islamistická skupina al-Murabitún. Medzi obeťami útoku je aj jeden Francúz a jeden Belgičan.

K útoku na klub v Bamaku sa prihásila islamistická skupina Mirabitún
ČTK

Granáty aj streľba

Pri útoku, ku ktorému došlo krátko po polnoci v populárnom nočnom klube La Terrasse, boli spomedzi troch Európanov zabití jeden francúzsky a jeden belgický občan, ďalej miestny policajt a člen bezpečnostnej stráže.

Jeden z útočníkov podľa očitých svedkov najprv vonku na ulici v štvrti obľúbenej zahraničnými turistami odhodil niekoľko granátov a potom vošiel do podniku, kde začal strieľať.

Útok mal byť pomstou

K zodpovednosti za útok sa prihlásila ozbrojená islamistická skupina al-Murabitún. Webová stránka fr.alakhbar.info, ktorá veľmi často zverejňuje posolstvá islamistických militantov z Mali, tvrdí, že získala aj videozáznam od páchateľa útoku, ale zverejní ho až v najbližších hodinách.

Skupinu al-Murabitún založil islamistický veterán Muchtár Belmuchtár, po ktorom francúzske jednotky vytrvalo pátrajú v oblasti afrického Sahelu.

Útok bol údajne pomstou za zabitie jedného z veliteľov Murabitúnu Ahmada at-Tilemsiho, ktorého v decembri minulého roku zastrelili francúzske jednotky.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok