Atlétka Putalová postúpila na majstrovstvách v Prahe do finále

SITA, TA3
6.3.2015 18:30

Slovenská atlétka Iveta Putalová sa dostala na halových majstrovstvách Európy v Prahe do skvelej formy, po rozbehoch aj v semifinále zlepšila národný rekord a postúpila už do záverečných bojov o medaily.

Do finále so  štvrtým najlepším časom

V semifinále finišovala v druhom behu druhá za Češkou Denisou Rosolovou za 52,99 a prvýkrát v kariére sa dostala pod hranicu 53 sekúnd. Do finále sa prebojovala štvrtým najlepším časom. Najrýchlejší čas v semifinále dosiahla Ukrajinka Natalia Pyhydová (52,44). Finále je na programe v sobotu o 19.10 h.

"Je to pre mňa veľké prekvapenie, vôbec som to nečakala. Je to akoby rozprávka," uviedla v prvej reakcii Putalová.

Putalová menila históriu tento rok už piatykrát

Putalová menila slovenské historické štatistiky tento rok už piatykrát. V Prahe bežala predpoludním rozbehy za 53,28. Pred európskym šampionátom bolo jej maximom 54,04 z februárového halového slovenského šampionátu v Bratislave.

Zverenka trénera Marcela Lopuchovského dosiahne v Prahe životný úspech, už semifinále bolo splnením jej osobných cieľov.

Cieľová kamera rozhodla

Putalová bežala v semifinále v prvej dráhe. Začala veľmi dobre, keď rýchlo doťahovala Poľku Justynu Swietyovú. V závere útočila zo štvrtej priečky, vďaka skvelému finišu sa prebila dopredu, ale na potvrdenie postupu musela čakať až na fotofiniš.

Napokon cieľová kamera rozhodla, že bola o stotinku sekundy rýchlejšia ako Britka Seren Bundyová-Daviesová a Francúzka Floria Gueiová.

V sobotňajšom semifinále pobeží  Repčík

V sobotňajšom semifinále na 800 m pobeží zasa Jozef Repčík. Dvadsaťosemročný člen Slávie UK vyhral posledný siedmy rozbeh za 1:50,24 min. Repčík bol v najpomalšom behu, ak by neskončil na jednej z prvých dvoch pozícií, ďalej by nepostúpil, čas ho zaradil v rozbehoch na 25. priečku. V semifinále už bol aj pred dvoma rokmi v Göteborgu.

Okrem neho pobeží ďalších sedemnásť bežcov

Tentoraz bude mať náročnejšiu úlohu, vzhľadom na početnú konkurenciu išlo ďalej osemnásť bežcov. "Dôležité bolo, že som sa v predposlednej zákrute dostal vnútrom oválu cez Ukrajinca Viačeslava Oliševského. Ak by som musel spomaliť a predbiehať ho zvonka, len veľmi ťažko by som sa dostal dopredu a mal by som to v súboji s Almgrenom a Gurdakom veľmi ťažké," povedal Jozef Repčík, ktorý nastúpil 130 m pred cieľom a dostal sa na prvú priečku pred súperov.

"Som spokojný s postupom do semifinále. Tentoraz v ňom bude osemnásť bežcov, postupový kľúč do finále to skomplikovalo. Pokojne môžem bojovať o medaily, ale byť aj osemnásty," dodal Jozef Repčík.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok