Daviscupový zápas medzi Slovenskom a Slovinskom otvoria Kližan so Žemljom

TA3 TASR
5.3.2015 15:01

V bratislavskom NTC vyžrebovali stretnutie prvého kola prvej skupiny euro – africkej zóny Davisovho pohára medzi tenistami Slovenska a Slovinska. Naši vlani prehrali v baráži o svetovú skupinu na pôde Spojených štátov hladko 0:5.

Slovinský tenista Kavčič sa pred necelými tromi týždňami podrobil operácii, no v daviscupovom dueli proti Slovensku nastúpi do dvojhier ako slovinská tímová jednotka. Narodeninový oslávenec Blaž Kavčič dostal dôveru kapitána Blaža Trupeja napriek tomu, že ešte nie je stopercentne fit. Podľa slovenského kapitána Miloslava Mečířa to môže byť psychologický ťah.

"Je to pre mňa stále otáznik. Neviem presne, aký bol charakter tej operácie. Aj s drobnými obmedzeniami je však Kavčič stále ich najlepší hráč, ktorého majú v Bratislave a určite tenis hrať nezabudol. Môže to byť zo strany Slovincov psychologická záležitosť, aby sme ho podcenili, no to určite neurobíme. Sledoval som ho na tréningoch a má vynikajúce herné kvality. Ťažko však povedať, či by proti Norovi Gombosovi v piatok zvládol prípadný päťseťák," povedal Mečíř.

V úvodnej dvojhre nastúpi Martin Kližan proti Gregovi Žemljovi, ktorý ešte pred dvomi rokmi figuroval v prvej svetovej päťdesiatke, potom však bol dlho mimo súťažného kolotoča. "Na tréningoch ukázal, že to má stále v ruke. Má skúseností, nie je to mladý bažant, ktorý by sa splašil. Je to pre mňa trochu neznáma. Neviem presne, prečo tak dlho nehral, no čakám ťažký zápas. Keď bol v prvej päťdesiatke, musí niečo vedieť."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok