Pekarík už po operácii, v piatok s maskou proti Stuttgartu

SITA
2.3.2015 14:43

Slovenský futbalový reprezentant a hráč berlínskej Herthy Peter Pekarík, ktorý pre zlomeninu nosa nedohral sobotňajší víťazný duel 23. kola najvyššej nemeckej súťaže proti Augsburgu (1:0), sa ešte v ten istý deň podrobil v nemocnici operácii.

Pekarík už po operácii, v piatok s maskou proti Stuttgartu
SITA

"Zákrok sa uskutočnil v anestézii, trochu ´vychýlený´ nos sme Petrovi vrátili na pôvodné miesto," uviedol pre Bild lekár tímu Hertha BSC Ulrich Schleicher.

V prípade 28-ročného slovenského pravého obrancu nepôjde o dlhšiu pauzu na trávnikoch. "Urobíme všetko, aby Pekarík mohol nastúpiť so špeciálnou maskou na tvári už v najbližšom ligovom dueli v Stuttgarte proti domácemu VfB, ktorý je na programe v piatok 6. marca," doplnil U. Schleicher.

Rodák zo Žiliny Peter Pekarík musel štvrťhodinu pred koncom spomenutého sobotňajšieho zápasu s Augsburgom nedobrovoľne opustiť trávnik s krvácajúcim nosom, lebo inkasoval úder od hosťujúceho brazílskeho stredopoliara Caiubyho Francisca da Silvu.

Zachraňujúca sa Hertha trojbodovým zápisom poskočila na 14. priečku v tabuľke I. bundesligy s 24 bodmi, v piatok od 20.30 h nastúpi v stretnutí 24. kola najvyšše nemeckej súťaže proti poslednému v klasifikácii Stuttgartu, ktorý získal dosiaľ o päť bodov menej.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok