Suverénny Polc vyhral aj mestský zjazd vo Valparaíse

SITA
2.3.2015 00:01

Slovenský reprezentant v horskej cyklistike Filip Polc neohrozene kráča za obhajobou celkového titulu v seriáli mestských zjazdov Citydownhill world Tour. Tridsaťdvaročný Pezinčan po minulotýždňovom triumfe v brazílskom Santose zvíťazil aj v nedeľu v čilskom Valparaíse a zaslúžene je na čele hodnotenia päťdielneho seriálu.

Suverénny Polc vyhral aj mestský zjazd vo Valparaíse
SITA

Po semifinále figuroval Polc na druhom mieste za českým pretekárom Tomášom Slavíkom, no vo finále zlepšil svoj čas o takmer sedem sekúnd. Slovenský reprezentant zdolal Slavíka o 0,264 s. Tretí skončil rovnako ako pred týždňom Nemec Johannes Fischbach (+2,068 s).

Filip Polc vo Valparaíse triumfoval aj pred rokom, prvý bol aj v Santose i Bratislave. Iba v mexickom Taxcu našiel premožiteľa, bol ním Bernardo Cruz z Brazílie.  Tretie podujatie päťdielneho seriálu sa uskutoční o 1. mája v poľskom meste Przemysl. V druhej polovici júna privíta elitu bikerov v mestských zjazdoch Bratislava, šampionát vyvrcholí koncom októbra v mexickom Taxcu.

Jazdec, ktorý v piatich pretekoch nazbiera najviac bodov udeľovaných za umiestnenie, získa titul majstra sveta mestských zjazdov. 

Citydownhill world Tour 2015 - 2. kolo - Valparaíso (Čile): 1. Filip Polc (SR) 3:03,367 min, 2. Tomáš Slavík (ČR) +0,264 s, 3. Johannes Fischbach (Nem.) +2,068

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok