Liverpool zdolal v šlágri ManCity, vyhral aj Arsenal

TASR
1.3.2015 17:27

Futbalisti FC Liverpool so slovenským obrancom Martinom Škrtelom v základnej jedenástke triumfovali v nedeľňajšom zápase 27. kola anglickej Premier League nad Manchestrom City 2:1.

Liverpool zdolal v šlágri ManCity, vyhral aj Arsenal

Liverpool poskočil na 5. miesto

"The Reds" poslal do vedenia v 11. minúte Jordan Henderson exportnou strelou spoza šestnástky do pravého horného rohu Hartovej brány. Úradujúci majster však už o 14 minút odpovedal, keď sa presadil Edin Džeko a využil vôbec jedinú strelu na bránu svojho tímu. O treťom triumfe domácich v rade napokon rozhodol 15 minút pred koncom Philippe Coutinho, ktorý napodobnil ukážkový presný zásah Hendersona.

Liverpool má momentálne na konte 48 bodov a poskočil v tabuľke na 5. miesto, navyše po štvrtkovom vypadnutí v 16-finále Európskej ligy UEFA sa mu skončili povinnosti v pohárovej Európe a vo zvyšku sezóny sa tak môže zamerať na domáce súťaže. City naďalej patrí druhá priečka za vedúcou Chelsea Londýn, na ktorú stráca päť bodov.

Ozil architektom výhry AFC nad Evertonom

V ďalšom stretnutí potvrdil rolu favorita Arsenal Londýn, ktorý na Emirates Stadium zdolal FC Everton 2:0. Tri body pre "kanonierov" zabezpečil v 39. minúte Olivier Giroud, ktorý po rohu pravačkou umiestnil loptu do siete.

Víťazstvo tesne pred koncom ešte poistil svojím druhým tohtosezónnym gólom Tomáš Rosický. Arsenal preskočil v tabuľke Manchester United a figuruje na treťou mieste so štvorbodovým mankom na City.

sumáre:
FC Liverpool - Manchester City 2:1 (1:1)
Góly: 11. Henderson, 75. Coutinho - 25. Džeko
/za domácich Škrtel celý zápas/

Arsenal Londýn - FC Everton 2:0 (1:0)
Gól: 39. Giroud, 90. Rosický

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok