Hirscher suverénne vyhral obrovský slalom v Ga-Pa

TASR, TA3
1.3.2015 15:09

Rakúsky lyžiar Marcel Hirscher suverénne triumfoval v nedeľňajšom obrovskom slalome Svetového pohára v nemeckom stredisku Garmisch-Partenkirchen. Deň pred svojimi 26. narodeninami súhrnným časom 2:43,23 min odsunul na druhé miesto domáceho Felixa Neureuthera s výraznou stratou 3,28 s.

tretí skončil ďalší Rakúšan Benjamin Raich (+3,44). Hirscher si tak upevnil post lídra celkovej klasifikácie seriálu.
Hirscher sa usadil na čele už po prvom kole, v ktorom so štartovým číslom 4 predviedol dynamickú jazdu a vypracoval si suverénny odstup takmer dvoch sekúnd na krajana Benjamina Raicha. V druhom kole obhajca veľkého glóbusu svoj náskok ešte zvýraznil a dosiahol svoje jubilejné 30. víťazstvo v SP, štrnáste v obrovskom slalome. Hirscher dosiahol v oboch kolách najlepší čas a priblížil sa aj k zisk malého glóbusu za obrovský slalom.

Štvornásobný majster sveta má na konte v SP spolu 1128 bodov a náskok 188 na Nóra Kjetila Jansruda, ktorý skončil pätnásty. "Som šťastný a ani sa mi nechce veriť, že som vyhral s takým odstupom. Riskoval som v oboch kolách, hoci som si bol v druhom vedomý výrazného náskoku. Ale nechcel som ísť na istotu," povedal bezprostredne po svojom triumfe pre Eurosport Hirscher. Jeho náskok 3,28 s je tretím najvýraznejším v histórii tejto disciplíny SP. Iba Švéd Ingemar Stenmark dokázal dvakrát v sezóne 1978/79 deklasovať konkurenciu ešte výraznejšie. Rekordom je jeho náskok 4,06 sekundy na Juhoslovana Bojana Križaja 4. februára 1979 v Jasnej.

Jediný Slovák na štarte Adam Žampa zaostal v prvom kole za Hirscherom až o 5,37 s, obsadil 41. miesto a do druhého kola medzi elitnú tridsiatku nepostúpil.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok