V Bratislave úradujú falošní exekútori, vymáhajú pokuty v mene DPB

DPB
27.2.2015 12:29

Dopravný podnik Bratislava zaznamenal v poslednom období niekoľko prípadov občanov, ktorých navštívili priamo v mieste ich bydliska falošní exekútori. Tí sa predstavujú ako exekútori, ktorí vymáhajú od cestujúcich neuhradené pokuty v mene Dopravného podniku Bratislava.

V Bratislave úradujú falošní exekútori, vymáhajú pokuty v mene DPB
SITA

Vymáhajú len písomne

Postup falošných exekútorov, ktorí kontaktujú občanov, je rovnaký: exekútori zazvonia pri dverách či už bytu alebo domu s tvrdením, že sú exekútori z Dopravného podniku: „Evidujeme nezaplatenú pokutu, môžete nám ju uhradiť?“ Dopravný podnik vystríha občanov a uvádza, že ich postup je odlišný.

„DPB, a.s. pri vymáhaní pohľadávok, resp. pokút postupuje tak, že v lehote 30 dní odo dňa porušenia tarifných a prepravných podmienok môže dlžník uhradiť pokutu v pokladni DPB, a.s. následne po uplynutí uvedenej lehoty sa pohľadávky vymáhajú prostredníctvom advokátskej kancelárie výlučne písomne,“ povedala hovorkyňa Dopravného podniku Bratislava Adriana Volfová a dodáva:

„Nikdy osobne – prostredníctvom akýchkoľvek osôb, prípadne telefonicky nekontaktujeme cestujúceho, preto žiadame o obozretnosť a komunikáciu výlučne prostredníctvom písomného styku.“

Nekontaktujú len dlžníkov

Advokátska kancelária pri vymáhaní pohľadávok vyzýva dlžníkov na úhradu pokút výlučne prostredníctvom písomnej komunikácie, čiže je vylúčené, aby akýkoľvek zamestnanec DPB prípadne advokátskej kancelárie vyzýval dlžníkov prostredníctvom osobnej návštevy zamestnanca alebo telefonickej komunikácie na uhradenie pokuty.

DPB zaznamenal aj prípady cestujúcich, ktorých kontaktovali osobne falošní exekútori, pričom nikdy nemali udelenú pokutu, ako aj takých, ktorým pokuta v minulosti udelená bola.

Všetkých občanov DPB vyzýva, ak by sa u nich doma objavili falošní exekútori, aby im nedávali žiadnu hotovosť a ihneď v tejto veci kontaktovali políciu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok