Švéd Johan Olsson vybojoval vo Falune zlato, Slovák Bajčičák skončil 46.

TASR
25.2.2015 17:52

Na šampionáte vo Falune zvíťazil pred Francúzom Mauricem Manificatom a Nórom Andersom Glöersenom. Olsson má už 11 medailí z top podujatí, na svetových šampionátov získal už piatu, z toho druhú zlatú.

Švéd Johan Olsson vybojoval vo Falune zlato, Slovák Bajčičák skončil 46.
SITA

Tridsaťštyriročný Severan dosiahol na dvoch 7,5-kilometrových okruhoch čas 35:01,6 min a vylepšil tak svoje umiestnenie spred dvoch rokov, keď v rovnakej disciplíne bral v talianskom Val di Fiemme striebro. Za Olssonom skončil na druhom mieste Francúz Maurice Manificat (+17,8), pre ktorého je to premiérový cenný kov zo svetového šampionátu. Bronz si vybojoval Nór Anders Glöersen (+19,2). Slovák Martin Bajčičák bol 46., jeho krajan Peter Mlynár 65.

Pre Olssona je to 5. medaila z MS

Po polovici pretekov mal najrýchlejší čas Manificat (17:18,0 min), avšak záverečná časť najlepšie vyšla Olssonovi. Svižné tempo si udržal až do posledných metrov a do zbierky pridal celkovo piatu medailu z MS. Pre hostiteľskú krajinu vybojoval druhé zlato v priebehu dvoch dní, keď napodobnil úspech Charlotte Kallovej na 10 km voľne. "Cítim sa ako blázon, je to neuveriteľné. Uvedomoval som si však, že mám dobre lyže. No na začiatku januára by mi ani nenapadlo, že by som mohol zvíťaziť," priznal Olsson, ktorého sezónu poznačili zdravotné problémy.

Slovák Bajčičák obsadil 46. miesto


Obhajca prvenstva Nór Petter Northug absolútne prepadol a k medailovým pozíciám sa ani nepriblížil. Napokon ho klasifikovali až na 62. pozícii (+4:44,1 min). Olympijský šampión Dario Cologna zo Švajčiarska bol 18.
Slovenský reprezentant Martin Bajčičák obsadil 46. miesto, na víťaza stratil 3:17,0 min. Pre skúseného 38-ročného bežca to bolo druhé vystúpenie na prebiehajúcom šampionáte, v sobotňajšom skiatlone skončil na 38. mieste. V závere pôjde ešte na 50 km s hromadným štartom klasicky. Mlynár mal v cieli manko 4:54,0 min a vo svojej druhej disciplíne na MS finišoval 65.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok