CSKA Moskva má prvý Pohár kontinentu, začína sa play-off

SITA
25.2.2015 11:50

Hokejisti CSKA Moskva sa stali prvýkrát v histórii víťazmi Poháru kontinentu pre najlepší tím základnej časti Kontinentálnej hokejovej ligy. V ostatných troch sezónach trofej vždy získali tímy zo Západnej konferencie: vlani Dinamo Moskva a predvlani SKA Petrohrad.

CSKA Moskva má prvý Pohár kontinentu, začína sa play-off
TA3

Získa CSKA aj Gagarinov pohár?

Víťaz Pohára kontinentu ešte nikdy nevybojoval aj hlavnú trofej Gagarinov pohár. CSKA ako najlepšiemu ruskému tímu v dlhodobej súťaži patrí podľa pravidiel aj domáci titul.

CSKA Moskva nazbieral v 60 stretnutiach sezóny 139 bodov. Bývalý armádny klub bol v Západnej konferencii i celej súťaži suverénny, premožiteľa našiel iba v jedenástich dueloch. V prvom kole play-off čaká na CSKA nováčik zo Soči, ktorý si účasť v play-off zabezpečil v utorok víťazstvom nad Ladou Togliatti 3:1. Klub od Čierneho mora odrazil útok Čerepovca a Atlantu Mytišči, ktorí v konečnom zúčtovaní zaostali za ním o tri body. Ďalšie dvojice na Západe utvoria Petrohrad a Nižnij Novgorod, Dinamo Moskva s Jaroslavľom a Jokerit Helsinki s Dinamom Minsk.

Východnú konferenciu ovládla Kazaň

Východnú konferenciu vyhrala Kazaň so ziskom 120 bodov. Na Východe bolo o účastníkoch play-off rozhodnuté už pred utorkovými záverečnými zápasmi. Na Kazaň čaká Jekaterinburg, Novosibirsk sa stretne s Čeľabinskom, obhajca Magnitogorsk s Ufou a Omsk s Astanou.

Základnú časť KHL uzavrel súboj Slovana Bratislava s Jokeritom Helsinki, v ktorom hostia zvíťazili v Slovnaft aréne 3:2 po predĺžení.

Play-off sa začne v Západnej konferencii 27. februára, na Východe o deň neskôr. Všetky série sa hrajú na štyri víťazstvá.

Dvojice prvého kola play-off - Gagarinovho pohára:
Západná konferencia (termíny 27. a 28. februára, 2., 3., prípadne 5. , 7. a 9. marca): CSKA Moskva - Soči, Petrohrad - Nižnij Novgorod, Dinamo Moskva - Jaroslavľ, Jokerit Helsinki - Dinamo Minsk 
Východná konferencia (termíny 28. februára, 1., 3., 4., prípadne 6., 8. a 10. marca): Kazaň - Jekaterinburg, Novosibirsk - Čeľabinsk, Magnitogorsk - Ufa, Omsk - Astana

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok