Odsúdili taliansku divu Ornellu Muti, klamala pre večeru s Putinom

TASR
25.2.2015 10:23

Talianska herečka Ornella Muti, ktorej filmová kariéra bola na vrchole v 80. rokoch minulého storočia, dostala podmienečný trest odňatia slobody na osem mesiacov a pokutu 600 eur za to, že vynechala divadelné predstavenie pre údajnú chorobu.

Odsúdili taliansku divu Ornellu Muti, klamala pre večeru s Putinom
SITA/AP

Lekár jej vydal falošné potvrdenie

Pritom sa však zúčastnila večere s ruským prezidentom Vladimirom Putinom. Súd v meste Pordenone na severovýchode Talianska uznal 59-ročnú herečku za vinnú z podvodu.

Sama priznala, že v decembri 2010 presvedčila lekára, aby jej vydal falošné potvrdenie, že trpí zápalom hrtana, a preto sa nemôže objaviť na javisku vo Verdiho divadle v prístavnom meste Terst.

Charitatívna večera s Putinom

Ornella Muti, ktorá dostala približne 25.000 eur za naplánované vystúpenie v divadle, sa namiesto toho zúčastnila charitatívnej večere v Putinovom rodnom meste Petrohrad. Spoločnosť im robil aj hollywoodsky herec Kevin Costner.

Sudkyňa Patrizia Botteriová udelila herečke pokutu 600 eur a trest osem mesiacov za mrežami, ale vyhlásila, že hviezda by sa mohla väzeniu vyhnúť, keby zložila zálohu 30.000 eur na pokrytie škôd spôsobených divadelnej spoločnosti.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok