Real zvýšil náskok na čele, Ronaldo vyrovnal Santillanu

TA3, TASR
23.2.2015 09:53

Futbalisti Realu Madrid sú na čele španielskej Primera División opäť v štvorbodovom trháku. Naplno využili načakané domáce zakopnutie Barcelony s Malagou a po výhre 2:0 v Elche si posilnili šance na zisk titulu.

V prvom polčase si nedokázali poradiť s obranou domácich, po zmene strán však vďaka gólu Karima Benzemu a hlavičke Cristiana Ronalda dokráčali k trom bodom. Pre hviezdneho Portugalčana to bol už 290. presný zásah v najvyššej španielskej súťaži, čím vyrovnal zápis Carlosa Santillanu. Pred ním je s 323 gólmi už iba Raul Gonzalez.

"Snažíme sa opäť dostať do formy, v ktorej sme boli na jeseň minulého roka. Veci sa rýchlo menia v priebehu pár dní. Po ligovom debakli 0:4 v mestskom derby s Atleticom sa na nás zosypala vlna kritiky, ale s tým človek jednoducho musí rátať, keď oblieka dres Realu. Víťazstva a pády patria k futbalu. Dôležité je, aby hráči mali k zápasom ten správny prístup. V Lige majstrov proti Schalke 0:4 i teraz v Elche sme dokázali, že sme jednotní a jeden neúspešný výsledok nás nemôže zraziť na kolená," citovala agentúra Reuters slová brankára "bieleho baletu" Ikera Casillasa, ktorý odchytal jubilejný 500. zápas v La Lige.

Benzema bol rád, že Real v druhom polčase potvrdil úlohu favorita. "Dosiahli sme ďalšie dôležité víťazstvo na ceste za titulom, ktorý je v tejto sezóne našim veľkým cieľom. Nebol to z našej strany brilantný výkon, no od úvodného hvizdu až po záverečné minúty sme kontrolovali vývoj zápasu. Domácim sme toho veľa nedovolili a bola iba otázka času, kedy zúročíme našu územnú prevahu aj gólovo. Po prehre s Atleticom mnohí hovorili o tom, že Real je v kríze, no dokázali sme sa zomknúť a rýchlo zmobilizovať," zdôraznil francúzsky útočník podľa agentúry DPA.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok