Chelsea doma nečakane zakopla

SITA
22.2.2015 09:28

Prekvapením sobotňajšieho programu 26. kola najvyššej anglickej futbalovej súťaže bola domáca remíza FC Chelsea s Burnley 1:1. Líder poradia Premier League viedol na Stamford Bridge nad tímom, ktorý sa pohybuje v zostupových vodách, gólom Branislava Ivanoviča od 14. min.

Chelsea doma nečakane zakopla
SITA/AP

Srbský obranca nadviazal na svoj presný zásah z utorkového prvého stretnutia osemfinále Ligy majstrov na pôde francúzskeho tímu Paríž St. Germain (1:1). V 70. min videl červenú kartu stredopoliar "modrých" a bývalý hráč MFK Košice Nemanja Matič a hostia "presilovku" využili na vyrovnanie o 11 minút neskôr, keď hlavičkou po rohovom kope Ben Mee prekonal Thibauta Courtoisa.

Matič putoval predčasne pod sprchy po tom, čo strčil protihráča Ashleyho Barnesa. Incidentu predchádzal nebezpečný Barnesov faul na srbského stredopoliara, po ktorom útočník Burnley unikol napomenutiu. Tréner Západolondýnčanov José Mourinho bol nespokojný s výkonom hlavného rozhodcu Martina Atkinsona, v prvom polčase sa v 33. resp. 43. min dožadoval dvoch pokutových kopov. "Nie som v dobrej nálade. Tento zápas mal štyri kľúčové momenty: v 30., 33., 43 a 69. minúte. Nemôžem ich však komentovať, pretože by som musel povedať pravdu," vyhlásil portugalský kouč. Ashley Barnes v 30. min fauloval Ivanoviča, ani v tomto prípade ho však Atkinson nepotrestal. "Pokiaľ ho vôbec môžem nazvať futbalistom, už po zákroku po polhodine hry mal ísť tento futbalista pod sprchy. Ak by hlavný arbiter správne zareagoval v 30. min, k situácii v 69. min by vôbec neprišlo," dodal José Mourinho.

V inom sobotňajšom dueli Premier League neuspel pri svojej premiére na lavičke Aston Villy Tim Sherwood. "Villans" v domácom prostredí neudržali vedenie 1:0 a napokon podľahli Stoke City 1:2, o čom v nadstavenom čase druhého dejstva rozhodol z pokutového kopu Victor Moses. V tíme hostí debutoval slovenský reprezentant Dionatan Teixeira.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok