Petkovicová bez boja vo finále s titulom v Antverpách

TASR TA3
15.2.2015 14:12

Nemecká tenistka Andrea Petkovicová nasadená ako tretia bez nedeľňajšieho boja získala titul vo dvojhre na turnaji WTA Premier BNP Paribas Fortis Diamond Games v belgických Antverpách (dotácia 731 000 USD, tvrdý povrch v hale). Na finále proti nej totiž nenastúpila španielska päťka tohto podujatia Carla Suárezová-Navarrová.

Petkovicová bez boja vo finále s titulom v Antverpách
SITA

Dvadsaťsedemročná 12. hráčka svetového rebríčka Petkovicová v piatkovom štvrťfinále premohla Dominiku Cibulkovú 7:6 (2), 6:0. Predtým v stredu v osemfinálovom 2. kole odvrátila 8 mečbalov domácej držiteľky voľnej karty Alison van Uytvanckovej. Tenisová asociácia žien (WTA) už pred jej duelom so slovenskou jednotkou oznámila, že rodáčka z Tuzly sa v pondelok vráti do Top 10 renkingu.

Semifinalistka vlaňajšieho antukového grandslamového Roland Garros v Paríži Petkovicová získala svoju šiestu singlovú trofej na hlavnej profesionálnej úrovni, premiérovú v tejto sezóne. Minulý rok triumfovala v Charlestone, Bad Gasteine a na tzv. malých MS pod názvom Tournament of Champions v Sofii.

Petkovicová minulý víkend v rámci stretnutia Nemiek s Austrálčankami v Stuttgarte vo štvrťfinálovom 1. kole svetovej skupiny Pohára federácie reprezentačných družstiev žien v sobotu odvrátila mečbal Samanthy Stosurovej (6:4, 3:6, 12:10) a v nedeľu sa dostala z manka 1:3 v treťom sete proti bratislavskej rodáčke Jarmile Gajdošovej (6:3, 3:6, 8:6). Niekdajšia deviatka hodnotenia Petkovicová v januári prehrala v 1. kole dvojhry v Brisbane i Sydney aj na melbournských Australian Open, teraz vychytila skvelú formu.

Vo finále štvorhry sa predstavia Španielky Anabel Medinová-Garriguesová s Arantxou Parrovou-Santonjovou a hostiteľky An-Sophie Mestachová a spomenutá Van Uytvancková.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok