Na elektronické exekučné príkazy je potrebná právna úprava

TASR
14.2.2015 11:04

Elektronická komunikácia bánk s exekútormi by sa mala spustiť od augusta 2015 aj cez elektronické schránky. Súdni exekútori komunikujú elektronickou formou s bankami už aj v súčasnosti, a to v rozsahu, v akom im to dovoľuje súčasná právna úprava, informovala TASR hovorkyňa Slovenskej komory exekútorov (SKE) Stanislava Kolesárová.

Na elektronické exekučné príkazy je potrebná právna úprava
TASR

"V rámci súčinnosti nám poskytujú informácie, či dlžník v banke má, alebo nemá zriadený účet, prípadne aké má na účte finančné prostriedky. Ďalšie dôležité exekučné úkony, akým je príkaz na začatie exekúcie, teda blokácia účtu, exekučný príkaz a príkazy na odblokovanie účtu, bude možné realizovať aj elektronickou formou a súdni exekútori sú na to pripravení, pretože to bude len pokračovanie toho, čo už funguje," uviedla Kolesárová.

Otázkou podľa nej je, akou formou sa táto časť elektronickej komunikácie bude realizovať. "Bude to možné cestou dátových schránok alebo cestou doterajšej elektronickej komunikácie. Potrebné je však dopracovať aj právnu úpravu, pretože zatiaľ exekučné príkazy nemožno vydávať elektronicky," spresnila hovorkyňa SKE.

Témy: Banka
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok