Negatívna séria Slovana pokračuje, prehral aj v Novgorode

SITA
13.2.2015 20:01

Hráči Slovana Bratislava neuspeli v piatkovom zápase Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) na ľade Torpeda Nižnij Novgorod , ktorému podľahli 1:3. Zverenci Petriho Matikainena si pripísali už piatu prehru za sebou.

Negatívna séria Slovana pokračuje, prehral aj v Novgorode
SITA/Ján Slovák

"Belasí" sú naďalej na dne tabuľky Západnej konferencie, v 56 dueloch nazbierali 59 bodov, o osem menej ako predposledný Medveščak Záhreb. Rovnakému súperovi podľahol Slovan aj pred vlastnými fanúšikmi, v septembri 2014 prehral 2:3 po samostatných nájazdoch.

Bratislavčania nastúpili iba s desiatimi útočníkmi a v prvej tretine vyslali na súperovho brankára len tri neúspešné strely, hráčom Torpeda zneškodnil všetkých 10 pokusov Backlund. Skóre otvoril v 23. min fínsky legionár Savinainen po prieniku Dvurečenského po pravom krídle, o necelé tri minúty neskôr zvýšil na 2:0 strelou spomedzi kruhov Filatov.

Tretí presný zásah domácich pridal ešte pred druhou sirénou Denis Kazionov. Slovan síce inkasoval v druhej dvadsaťminútovke tri góly, ale bol v nej lepší aj strelecky aktívnejší. Recept na Biriukova však nenašiel. Skorigovať sa slovenskému mužstvu podarilo až v 52. min prostredníctvom Sersena. V závere hostia pristúpili k hre bez brankára, ale napriek tlaku už nezdramatizovali zápas.

V nedeľu 15. februára odohrá Slovan posledný zápas u súpera, hostiť ho bude Severstaľ Čerepovec. Nasledovať budú tri súboje v Bratislave, kde sa postupne predstavia Dinamo Riga, SKA Petrohrad a Jokerit Helsinki.


Kontinentálna hokejová liga (KHL) - piatok: 
Torpedo Nižnij Novgorod - Slovan Bratislava 3:1 (0:0, 3:0, 0:1)
Góly: 23. Savinainen (Dvurečenskij), 26. Filatov (Galuzin), 38. Denis Kazionov (Stoľarov) - 52. Sersen (Tičar) 
Vylúčení: 6:7 na 2 min, navyše: V. Mihálik (Slovan) 10 min za nešp. správanie, presilovky a oslabenia: 0:0, rozhodovali: Dejev, Naumov - Majtak, Pronskich 

Zostavy: 
Torpedo: Biriukov - Hietanen, Pepeľajev, Vasiliev, Bernackij, Grigoriev, Blažijevskij, Aľajev - Denis Kazionov, Dmitrij Kazionov , Stoľarov - Wolski, Immonen, Salminen - Filatov, Galuzin, Krasnoslobodcev - Dvurečenskij, Potapov, Savinainen - Kňazev 
Slovan: Backlund - Sersen, Baranka, Štajnoch, Barker, V. Mihálik, L. Kozák, J. Brejčák - L. Hudáček, Murley, L. Nagy - Netík, Tičar, Kudrna - Bartovič, P. White, Dominik Rehák - M. Lunter

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok