Lekár Lipták, ktorý šokoval vyjadreniami o úplatkoch, vypovedal na polícii

TASR
12.2.2015 16:07

Všeobecný lekár Peter Lipták, ktorého vyjadrenia a rozhovory v médiách spôsobili značný rozruch, dnes v tejto súvislosti vypovedal pred vyšetrovateľom v budove Prezídia Policajného zboru.

Lekár Lipták, ktorý šokoval vyjadreniami o úplatkoch, vypovedal na polícii
SITA

TASR to potvrdil sám Lipták, ktorý bol na výsluchu takmer tri hodiny. Výsluch absolvoval sám bez právneho zástupcu. "Necítim sa byť vinný, či necítim, žeby som sa niečím previnil," povedal. Osobne verí v korektný a dynamický prístup polície v jeho veci. "Potešilo by ma, keby sa tie veci ukončili a začali sa konštruktívne riešiť problémy v zdravotníctve, skutočné problémy financovania zdravotníctva a skutočná korupcia," zdôraznil.

Medializované vyjadrenia Liptáka o prijímaní darov od pacientov neostali ani bez povšimnutia generálneho prokurátora Jaromíra Čižnára. Ten vydal už v pondelok pokyn špeciálnemu prokurátorovi Dušanovi Kováčikovi na preverenie výrokov. Hovorkyňa GP Andrea Predajňová TASR informovala, že z výrokov vyplynulo podozrenie z korupčného správania sa.

Všeobecný lekár Peter Lipták poskytol v posledných dňoch viacerým médiám vyjadrenia, v ktorých reagoval na obvinenie kardiológa Viliama Fischera z prijatia úplatku od pacientov. Pre Nový Čas povedal, že ak kardiológ za tie peniaze poskytol službu, ktorú mal poskytnúť, tak s tým nemá problém.

Následne sa Lipták vyjadril aj pre televízie. V pondelkových televíznych novinách Markízy sa rozhovoril o daroch od pacientov, ktoré každoročne prijíma. "Ja to robím tak, že prijmem od pacientov každý rok dary, čo ja viem, tak asi za 5000 eur," povedal. Pre televíziu JOJ však to, že by bral úplatky, odmietol. "Ja nemôžem dostať úplatok, ja som ambulantný lekár."



Reportáž Markízy, po ktorej sa téme začali venovať viaceré médiá, označil Lipták za mediálnu manipuláciu. Na svojom blogu na sme.sk napísal, že za 30-ročnú kariéru všeobecného lekára mu úplatok ešte nikto neponúkol.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok