Isinbajevová sa vracia na scénu

SITA TA3
12.2.2015 15:25

Dvojnásobná olympijská víťazka a trojnásobná majsterka sveta v skoku o žrdi Jelena Isinbajevová ohlásila návrat na scénu pred olympijskými hrami 2016 v Riu de Janeiro.

Isinbajevová sa vracia na scénu
SITA

Ruská atlétka prerušila kariéru po majstrovstvách sveta 2013 v Moskve, kde sa rozlúčila ziskom zlata. V júni 2014 priviedla na svet svoje prvé dieťa - dcéru Evu. Krátko pred pôrodom sa zosobášila s oštepárom Nikitom Petinovom.

Isinbajevová sa stala členkou Centrálneho športového klubu armády (CSKA), kde sa bude pripravovať a zároveň pracovať ako inštruktorka. Jej cieľom sú olympijské hry v Riu de Janeiro. Súťažnú sezónu 2015 však pravdepodobne vynechá. "Teším sa z možnosti návratu do CSKA. Páči sa mi filozofia tohto klubu. Vyrasť v CSKA znamená rásť aj vo veľkom športe. Až koncom roka 2015 vám definitívne poviem, či môžem na OH 2016 získať medailu alebo nie. Prosím vás, doprajte mi čas, netlačte na mňa. Ak by som mala mať zdravotné problémy, nebudem sa trápiť. Možno sa budem pripravovať na zlato, možno na koniec kariéry," uviedla Isinbajevová počas štvrtkovej tlačovej besedy v Moskve.

V roku 2015 sa držiteľka svetového rekordu 506 cm mieni sústrediť na kondičnú prípravu, aby sa mohla zúčastniť na svojich štvrtých olympijských hrách v kariére. "Ak sa rozhodnem pripravovať na olympijské hry, budem chcieť vystupovať aj v zimnej sezóne. Určite by som potom skákala na Pohári gubernátora Volgogradu. Vo všeobecnosti po návrate budem štartovať iba na veľkých mítingoch, napríklad na Diamantovej lige. Môžu to byť aj majstrovstvá Ruska, lebo mám silné národné cítenie," dodala Isinbajevová.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok